Skip to main content

A treia încercare! Primăria scoate din nou la licitație stadionul pe structură metalică, și a plusat suma cu încă 10 milioane de lei

Primăria Timișoara anunță că a fost reluată, din nou, licitația pentru realizarea Proiectului Tehnic și executarea lucrărilor pentru noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului.

Prin construirea noului stadion, se va realiza și o amenajare a spațiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran. În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfașoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud Calea Buziașului.

Valorificarea suprafeţelor de teren fără utilitate, cu programe pentru populaţie, este un pas necesar, care aduce plus valoare fondului construit învecinat și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai”, transmite municipalitatea.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

Deoarece în zonă nu se găsesc spații verzi, destinaţia de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi, tip parc, cât și a mai multor locuri de parcare pentru locuitorii zonei și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în zonă.Prin realizarea acestui proiect se obţine un centru bine integrat și relaționat de vecinătăţi, atât cu cele existente, cât şi cu cele propuse spre a fi realizate”, mai transmit reprezentanții Primăriei.

Din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor, a fost actualizată suma, valoarea estimată pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor fiind acum de 102.252.657 lei, fără TVA.

Inițial, la prima licitație din decembrie anul trecut, municipalitatea punea la bătaie peste 73 de milioane de lei, la a doua licitație din vară suma a crescut la 92 de milioane de lei, iar acum municipalitatea a plusat cu încă 10 milioane. Suma totală ajungând la peste 102 milioane de lei.

Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Durata contractului este de 31 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 octombrie 2022, ora 15.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.