Skip to main content

A treia încercare! Primăria scoate din nou la licitație stadionul pe structură metalică, și a plusat suma cu încă 10 milioane de lei

A fi om!

Primăria Timișoara anunță că a fost reluată, din nou, licitația pentru realizarea Proiectului Tehnic și executarea lucrărilor pentru noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului.

Prin construirea noului stadion, se va realiza și o amenajare a spațiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran. În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfașoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud Calea Buziașului.

Valorificarea suprafeţelor de teren fără utilitate, cu programe pentru populaţie, este un pas necesar, care aduce plus valoare fondului construit învecinat și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai”, transmite municipalitatea.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

Deoarece în zonă nu se găsesc spații verzi, destinaţia de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi, tip parc, cât și a mai multor locuri de parcare pentru locuitorii zonei și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în zonă.Prin realizarea acestui proiect se obţine un centru bine integrat și relaționat de vecinătăţi, atât cu cele existente, cât şi cu cele propuse spre a fi realizate”, mai transmit reprezentanții Primăriei.

Din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor, a fost actualizată suma, valoarea estimată pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor fiind acum de 102.252.657 lei, fără TVA.

Inițial, la prima licitație din decembrie anul trecut, municipalitatea punea la bătaie peste 73 de milioane de lei, la a doua licitație din vară suma a crescut la 92 de milioane de lei, iar acum municipalitatea a plusat cu încă 10 milioane. Suma totală ajungând la peste 102 milioane de lei.

Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Durata contractului este de 31 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 octombrie 2022, ora 15.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.