Timişoara va găzdui Săptămâna belgiană! Care va fi tematica evenimenului?

Președintele CCIAT, Florica CHIRIȚĂ, a primit vizita oficială a Ambasadorului Regatului Belgiei în România, E.S. Philippe BENOIT, aflat la Timișoara cu ocazia deschiderii primului Consulat Onorific al Belgiei în orașul de pe Bega.

Înaltul oficial a fost însoțit de Ewoud ROES, Șef Adjunct al Misiunii diplomatice belgiene, Alain SCHODTS, Director Executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Rep.Moldova (BEROCC) și Ovidiu ȘANDOR, Consulul Onorific al Belgiei la Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Explicaţie halucinantă, dată de doi tineri, prinşi cu droguri în buzunare!

Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea de noi oportunități bilaterale de afaceri și investiții dar și elaborarea unei agende de lucru comună, cu acțiuni în beneficiul comunităților de afaceri din cele două țări.

În deschiderea întâlnirii, Președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național cât și o prezentare a activităților și premierelor camerei timișene.

“’Conform statisticilor Oficiului Registrului Comerțlui, în județul Timiș operează un număr de 108 firme cu asociați din Belgia, cu o valoare a capitalului social subscris de 8.147.032 euro. Nu este o cifră semnificativă, și, de aceea, doresc să plecăm din această întâlnire cu o agendă de lucru concretă, să organizăm evenimente împreună care să permită o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri, astfel ca numărul companiilor belgiene ce investesc în județul nostru să crească”, a menționat Președintele CCIAT.

În acest context, Directorul Director Executiv al BEROCC a lansat Camerei timișene invitația de a organiza, în cursul lunii mai a anului viitor când Timișoara va fi capitală europeană a culturii, „Săptămâna belgiană”, un eveniment dedicat networkingului în afaceri, având ca temă agricultura și industria agro-alimentară, un domeniu de referință al economiei timișene.

Evenimentul va cuprinde un forum de afaceri axat pe întâlniri B2B, o miniexpoziție cu produse din Belgia, vizite la companii de profil, o cină de gală și o seară a culturii belgiene.

CITEŞTE ŞI: UVT, premiată pentru contribuția majoră la tranziția dublă – verde și digitală

În plus, Președintele CCIAT a propus organizarea în toamna anului viitor a unei misiuni economice timișene în Belgia, la Bruxelles.

“Companiile belgiene sunt mai puțin prezente în Banat, de aceea îmi exprim întreaga deschidere pentru a sprijini organizarea acestor acțiuni. Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din sud estul Europei. (…) Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut spre care aspiră și Timișoara” , a declarat E.S. Philippe Benoit, Ambasadorul Regatului Belgiei în România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.