Skip to main content

Interese meschine, dejucate la Dumbrăvița! Cum explică primarul, încercarea unei exproprieri dubioase?

Alina Sperlea, a atras zilele trecute un semnal de alarmă referitor la achiziția unui drum pe care primăria Dumbrăvița putea să-l cumpere la un preț decent, prin licitație publică.

Este vorba despre o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, pentru care omul trimis de Horia Bugarin a oferit 21.000 de lei, după care s-a retras.

Licitaţia a mers mai departe, iar terenul a fost cumpărat de Gheorghe Rică Kramer, cu 185.000 de lei, iar Primăria Dumbrăviţa vrea să îl exproprieze, însă doar pentru 280 de metri pătraţi.

CITEŞTE ŞI: Timişoara va găzdui Săptămâna belgiană! Care va fi tematica evenimenului?

Preţul era de 137.676 de lei, iar consilierul local Alina Sperlea a atras imediat atenţia asupra sumei exorbitante.

“Acest domn Kramer vă este rudă? Aici este vorba fie de hoţie, fie de prostie, ambele variante fiind la fel de grave. Din acest motiv, eu nu voi vota acest proiect. Ne propuneţi să fim părtaşi la un furt calificat din bugetul local. În cazul în care noi votăm acest proiect, Rică Gheorghe Kramer şi indivizii din spatele lui îşi recuperează 75% din banii plătiţi şi rămân cu 92% din terenul cumpărat”, a spus Alina Sperlea, în şedinţa de Consiliu Local.

Demascat, primarul Horia Bugarin a făcut pasul înapoi şi a cerut o reevaluare a situaţiei.

Astfel, pe ultima sută de metri, proiectul de hotărâre a fost modificat, dar fără a fi anunţaţi şi consilierii locali.

“Este 13.860 de lei. Nu am cumpărat strada la licitaţie, pentru a nu arunca cu banii publici, ştiind că există posibilitatea de expropriere, care se calculează conform legii”, a răspuns primarul Horia Bugarin.

Dar, pentru că aleşii şi-au pierdut încrederea în iniţiativele edilului, au cerut o evaluare obiectivă a terenului expropriat.

CITEŞTE ŞI: Explicaţie halucinantă, dată de doi tineri, prinşi cu droguri în buzunare!

Astfel, proiectul a fost amânat până când vor avea părerea unui verificator oficial de la ANEVAR.

“Dacă eu aş fi tăcut, colegii ar fi votat, iar dumneavoastră aţi fi cumpărat cu 35.000 de euro. Îmi pare rău că am ridicat această problemă. Trebuia să vă las, iar astăzi eraţi unde este un alt coleg de-al nostru, pentru că DGA cu siguranţă v-ar fi luat la întrebări”, a conchis consilierul local, Alina Sperlea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.