UVT, premiată pentru contribuția majoră la tranziția dublă – verde și digitală

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) a găzduit Gala cu ocazia căreia au fost acordate proiectelor cu impact major în protejarea mediului, inserția profesională și transformarea într-un mod responsabil a societății și modelelor relevante și sustenabile de business.

54 de proiecte au fost implicate în competiția jurizată de reprezentanți ai comunității de afaceri franco-române și ai echipei CCIFER, iar Premiile 2022 au fost acordate astfel:

  • Premiul pentru „Creștere sustenabilă” – Fundația „Alături de Voi” România, organizație înființată în 2002, a cărei misiune este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Modelul de dezvoltare este unul de apreciat, din 2008 fundația a creat peste 100 de locuri de muncă, minim 40% fiind destinate persoanelor cu dizabilități;
  • Premiul pentru „Inovație și Tehnologie” – bonapp.eco, aplicația destinată reducerii risipei alimentare, construită pentru a conecta atât consumatorii cât și furnizorii de alimente într-un mod sustenabil și care să contribuie în mod direct la optimizarea acestei probleme.
  • Premiul pentru „Organizații responsabile” – Dăruiește Viață, pentru inițiativa „Fondul de Urgență pentru Ucraina”, prin care s-au identificat necesitățile și s-au trimis resurse și echipamente medicale vitale, precum consumabile pentru spitalizare și chirurgie, echipamente de prim-ajutor, dezinfectanți de uz general, medicamente de primă urgență sau medicamente pentru boli cronice.

CITEŞTE ŞI: Tu cum ai grijă de inima ta? Cea mai prietenoasă sală de fitness din Timişoara, îţi propune cyclingul

Premiul special al juriului a fost acordat Universității de Vest din Timișoara pentru contribuția majoră la tranziția dublă – verde și digitală, prin inițiativele Green UVT și Open Intelligent Grid, la festivitatea de premiere fiind prezent Mădălin Bunoiu, prorector responsabil cu strategia academică și relația cu studenții.

Creștere sustenabilă

  • Green UVT, face parte din direcția de dezvoltare durabilă a universității, prin care se dorește dezvoltarea culturii și conștientizării pe tema sustenabilității, cu includerea de valori, misiune și viziune durabilă și sustenabilitate în strategia instituțională. Proiectul Green UVT a debutat în 2016, printr-o serie de conferințe organizate pe tema sustenabilității, a dezvoltării durabile și a tranziției verzi,  ajungând ca în 2021 și 2022 să ia forma unui amplu program de transformare. Prin Green UVT s-a creat și un spațiu care oferă premisele pentru dezvoltarea durabilă a inițiativelor de inovare deschisă, de cercetare și de educație, realizate de studenții Universității, împreună cu membrii comunității din regiune. Grădina Urbană a Universității de Vest din Timișoara este cea care găzduiește începând cu iunie 2021 proiecte inovative dedicate tuturor categoriilor de public. Acestea sunt menite să contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor prin implementarea de soluții bazate pe natură. Prin aceste inițiative, UVT se poziționează ca Universitate Verde și Sustenabilă, alegerea naturală a viitorilor studenți orientați spre dezvoltarea durabilă a comunităților din care fac parte.

Inovație și tehnologie:

  • Open Intelligent Grid, o platformă de activități destinată tehnologiilor consacrate, dar și celor emergente, cu scopul de a stimula experiențe de creație și dezvoltare de idei. Reprezintă o umbrelă colaborativă cu rol de a dinamiza interacțiunile dintre mediul economic din sectoare diverse (automotive, tehnologii medicale, date complexe) și utilizează principii colaborative, ce îmbină rigurozitatea academică și entuziasmul elevilor și studenților. Componenta de robotică a pornit ca o aventură organizată în colaborare cu echipa de robotică de la Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara. Conceptul este îmbunătățit în mod transformativ, periodic, având o amprentă puternică legată de lanțuri de utilizare și reutilizare de componente și tehnologii; transformă și eficientizează fluxuri de lucru, utilizând tehnologii deschise, inclusiv în schimburi de experiență cu partenerii din companii, în timp ce aduce în focusul viitorilor profesioniști atât conștientizarea fluxului de creație, cât și elemente de dezvoltare durabilă.

CITEŞTE ŞI: A demisionat ministrul Educaţiei! Cum îşi explică Sorin Cîmpeanu, decizia?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.