Skip to main content

Timișoara prinde din nou culoare, la Festivalul Inimilor! Ansambluri populare din 14 de țări se reunesc pentru sărbătorirea folclorului mondial

Timișorenii sunt invitați să participe la cea de-a 33–a ediție a Festivalului Inimilor.

Evenimentul va avea loc între 3 și 7 iulie, în Parcul Rozelor și va aduce la Timișoara spectacole de pe tot mapamondul, cu deschidere spre noi culturi și prietenii.

Se anunță o ediție de sărbătoare, aducătoare de culoare și de bucurie. Vor fi, în total, 28 de ansambluri, din 14 țări: Ungaria, Serbia, Bulgaria, Brazilia, Columbia, Georgia, Irlanda, Polonia, Mexic, Coreea de Sud, Portugalia, Ucraina, Republica Moldova și România.

Tradiționala paradă a portului popular va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 18:00, pe traseul Piața Libertății – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor, iar deschiderea oficială a Festivalului, la ora 18:30, în Parcul Rozelor.

Ca în fiecare an, Festivalul Inimilor călătorește, din inima orașului, în parohii din cartiere, unde vor avea loc scurte reprezentații de coregrafie folclorică internațional, pe 7 iulie.

Prezentatorii evenimentului vor fi Iuliana Tudor, Daniel Buzdugan, Roxana Morun și Tania Stavilă-Țunaș.

Alături de spectacolele tradiționale din Parcul Rozelor, organizatorii pregătesc mai multe evenimente conexe, precum expoziții de costume și grafică sau workshop pe muzica diverselor popoare prezente la festival.

Iată programul complet al evenimentului:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.