Skip to main content

Timişoara are buget!  Cu câteva amendamente, consilierii locali au votat proiectul în forma propusă de administraţia Fritz

În această după amiază, consilierii locali din Timişoara au adoptat bugetul pentru anul în curs, care are o valoare de 2,5 miliarde de lei.

Sumele pentru dezvoltare şi funcţionare sunt aproape egale, iar cei mai mulţi bani, de la capitolul “investiţii” vor merge către  pasajul Solventul (aproape 70 de milioane de lei) şi către Stadionul Lego (aproape 31 de milioane de lei).

Pentru Pasarela Gelu este alocată suma de peste 13 milioane de lei, iar Pasarela Îndrăgostiţilor are prevăzute 3,5 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Umilit de PSD, care i-a trântit uşa în nas, zgârie uşa PNL! Cel mai controversat primar din Timiş îşi caută partid

Secțiunea de dezvoltare, cu o valoare de 1,28 miliarde de lei, include şi continuarea investiţiilor de la liceele Waldorf, Ungureanu sau Lenau, bulevardul Vidrighin, pasarela Gelu, Clinica de Balneologie, Clinica ORL, corpul B al Spitalului de Copii sau cinematografele Studio și Dacia, dar şi investiţii noi.

Printre acestea se numără creșa din Bucovina, Școala Gimnazială nr.1 din Fabric, Școala Gimnazială arondată Liceului Calderon, Liceul Ana Aslan, Colegiul Henri Coandă, Liceul Alimentar sau Campusul Dual.

În domeniul sănătății, dintr-un buget total de peste 46 milioane de lei, aproape 12 milioane de lei sunt pentru dotarea cu echipamente medicale.

La capitolul “Funcţionare” sunt incluse 300 de milioane de lei pentru subvenţii la căldură şi transport public, 50 de milioane de lei pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi 64 de milioane de lei, pentru salubritatea stradală.

Alte 63 de milioane de lei sunt prevăzute pentru învățământ (reparații, plata utilităților, consumabile, bunuri și servicii pentru școli și grădinițe), iar iluminatul public are alocată suma de 30 de milioane de lei.

Bugetul a fost adoptat fără prea multe discuţii contradictorii, iar singurele amendamente propuse şi adoptate vizează modernizarea Străzii Constructorilor, reabilitarea Ceasului Floral şi dotarea şcolilor cu coşuri de gunoi pentru colectare selectivă.

CITEŞTE ŞI: Inspectorii ITM, față în față cu agenții economici din Timiș! Au fost prezentate ultimele noutăți din domeniul legislației muncii

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.