Skip to main content

Demisie sau demitere? Ana Munteanu, una dintre oile negre ale USR Timiş, şi-a anunţat retragerea din politică

Surpriză de proporţii, în şedinţa Consilului Local Timişoara, din această seară, când unul dintre cele mai controversate personaje din USR și-a dat demisia.

Este vorba despre Ana Munteanu, cunoscută pentru abuzurile făcute în timpul pandemiei, atunci când a descins, însoţită de jandarmi, la restaurantul cunoscutului om de afaceri, Dan Dinu, pentru a verifica dacă acesta respectă măsurile de carantinare.

CITEŞTE ŞI: Timişoara are buget!  Cu câteva amendamente, consilierii locali au votat proiectul în forma propusă de administraţia Fritz

Fapta ei, aspru criticată, la vremea respectivă, i-a atras antipatia timişorenilor şi nu numai, pentru că a ieşit la iveală că totul a fost o înscenare pusă la cale chiar de ea.

Ulterior, Ana Munteanu a devenit ţinta ironiilor, după ce a plâns teatral, într-o şedinţă USR, în care susţinea că regretă ce a făcut.

Acum, ea şi-a anunţat demisia, atât din Consiliul Local Timişoara, cât şi din USR, invocând motive personale.

„Am intrat în politică venind din societatea civilă și cum sângele apă nu se face – după acești ani îmi este extrem de clar că puterea mea de muncă e mult mai utilă înapoi în comunitate, la firul ierbii. Aveam în plan să-mi finalizez mandatul de consilier local și abia apoi să mă retrag cu totul din politică. Dar, din motive profesionale, astăzi am decis să mă retrag din partidul din care făceam parte și implicit din funcția publică deținută. Cred că fiecare dintre noi trebuie să ne străduim să facem bine acolo unde ne găsim locul. Ramân cu gândul și sufletul alături de toți oamenii buni care aleg să facă politică și să lupte din administrație, cu tenacitate și motivație, pentru cetățeni. Am încheiat un capitol. Merg mai departe cu toate motoarele pornite și cu toate forțele de care proiectele în care sunt implicată acum au mare nevoie în această perioadă!”, a scris Ana Munteanu, pe facebook.

Decizia Anei Munteanu vine într-un moment în care USR Timiş încearcă să îşi maximizeze şansele pentru alegerile locale, în contextul în care sondajele de opinie îl dau câştigător pe Nicolae Robu de la PNL.

Delimitarea USR-iştilor de Munteanu ar putea aduce un plus de imagine partidului condus, la nivelul judeţului, de Dominic Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.