Teste gratuite de hepatita C, la Spitalul Județean! Campania demarează săptămâna viitoare

Timișorenii și nu numai își pot face teste gratuite de hepatita C, la Spitalul Județean din Timișoara!

Testarea gratuită se va face în cadrul unui program ce se desfășoară la nivel mondial, ce are ca obiectiv principal punera în practică a Strategiei Globale de Sănătate de Eliminare a Hepatitelor Virale.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Adrian Pau îl atacă dur pe Robu, despre care spune că este ciuma şi un mic Dragnea, la nivel local!

Testul pentru depistarea hepatitei C se va face rapid. În doar cinci minute pacienții vor știi dacă au sau nu virusul. Important de menționat este faptul că cei care vor să se testeze NU au nevoie de trimitere de la medicul de familie.

La ora actuală, în lume și în România există medicamente care vindecă definitiv în 12 săptămâni hepatita C. În România aveam 50.000 de astfel de teste la dispoziție. Oricine se poate testa gratuit, ultrarapid, înțepătură în deget și în cinci minute afli dacă ai virusul C, iar într-o săptămână începi terapia și în 12 săptămâni poți fi vindecat”, a spus doctorul Ioan Sporea.

Programul începe de săptămâna viitoare, în camera 17 din policlinica Spitalului Județean se va face testarea oricui va dori, iar pacientul va fi luat în grija medicilor pentru tratament, dacă este cazul. Programul se va desfășura până în luna august. Testarea gratuluită se va face de luni până vineri, între orele 9 și 14.30. 

Testarea este gratuită. Oricine are dreptul și posibilitatea să o facă, în mod gratuit. Vom face și bilanțul și vom ști cât la sută din populație este infectată. Unele infecții cu virusul hepatitei C pot duce până la deces”, a spus doctorul Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

oncogen 3

CITEȘTE ȘI: Ateliere de încondeiat ouă, Parada Iepurașilor și concerte corale, la Târgul de Paști din Timișoara! Vezi aici programul

Hepatita C se transmite pe cale percutanată (prin administrarea intravenoasгă a medicamentelor și drogurilor cu instrumentar medical nesteril, prin tatuaje, piercing, acupunctură, prin manopere chirurgicale, stomatologice, în caz de transplant de organe și țesuturi); sexuală (contacte sexuale neprotejate); perinatală (de la mama infectată cu VHC la copil nou-născut); transmiterea prin sânge; de la mamă la făt.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.