Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pământul bănăţean, la ceas aniversar! A fost sărbătoare mare, la Centrul Româno-German de Pregătire în Agricultură

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„În cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis şi reînoit”. Asta spunea Constantin Noica, iar acum, cei de la Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg se ghidează după această afirmaţie.

CTEŞTE ŞI: Mesaj emoționant, transmis de colegii doctoriței care a murit în timpul gărzii la spital!

În acest context, ei au organizat”Ziua Pământului Bănățean, Ediția a IV-a, 2018”, eveniment în cadrul căruia le-au transmis copiilor, informaţii preţioase.

ziua pamantului 04

Proiectul, cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş, a îmbinat armonios viaţa culturală cu cea a cunoașterii naturii din satul tradiţional bănăţean.

“Prima parte a zilei a găsit elevii școlilor gimnaziale din Voiteg, Livezile, Banloc, Giera, Moravița, Liebling, Ghilad, Moravița, Ciacova și Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara, într-un minunat cântec și joc popular precum și recitând poezii în grai într-un grandios spectacol folcloric intitulat <<Tinerii Bănățeni în Anul Centenarului Marii Uniri>>. Ansamblul Edelweiss din Deta a încântat cu deosebitul port popular german și cu dansul specific zonei”, spune directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

În cea de-a doua parte a zilei, cadrele didactice ale Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara precum și a Facultății de Management și Turism Rural din același oraș, au pregătit pentru tinerii participanți 3 ateliere de creație în care au descoperit împreună tainele și frumusețile naturii:

- Atelierul de culturi in vitro ”O Plantă dintr-o Celulă”;

- Atelierul de aranjamente florale ”Înflorim în Octombrie”;

- Atelierul de terarii ”Natura în miniatură”.

CITEŞTE ŞI: Timișoara City Marathon rescrie istoria orașului prin alergare! Când are loc evenimentul?

De asemenea, tinerii au vizitat standul expozițional de mecanizarea agriculturii ”Mașini Agricole Moderne” și împreună au plantat ”Arborele Zilei Pământului Bănățean”, ca simbol al perenității acestui eveniment.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login