Skip to main content

Pământul bănăţean, la ceas aniversar! A fost sărbătoare mare, la Centrul Româno-German de Pregătire în Agricultură

„În cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis şi reînoit”. Asta spunea Constantin Noica, iar acum, cei de la Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg se ghidează după această afirmaţie.

CTEŞTE ŞI: Mesaj emoționant, transmis de colegii doctoriței care a murit în timpul gărzii la spital!

În acest context, ei au organizat”Ziua Pământului Bănățean, Ediția a IV-a, 2018”, eveniment în cadrul căruia le-au transmis copiilor, informaţii preţioase.

ziua pamantului 04

Proiectul, cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş, a îmbinat armonios viaţa culturală cu cea a cunoașterii naturii din satul tradiţional bănăţean.

“Prima parte a zilei a găsit elevii școlilor gimnaziale din Voiteg, Livezile, Banloc, Giera, Moravița, Liebling, Ghilad, Moravița, Ciacova și Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara, într-un minunat cântec și joc popular precum și recitând poezii în grai într-un grandios spectacol folcloric intitulat <<Tinerii Bănățeni în Anul Centenarului Marii Uniri>>. Ansamblul Edelweiss din Deta a încântat cu deosebitul port popular german și cu dansul specific zonei”, spune directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

În cea de-a doua parte a zilei, cadrele didactice ale Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara precum și a Facultății de Management și Turism Rural din același oraș, au pregătit pentru tinerii participanți 3 ateliere de creație în care au descoperit împreună tainele și frumusețile naturii:

– Atelierul de culturi in vitro ”O Plantă dintr-o Celulă”;

– Atelierul de aranjamente florale ”Înflorim în Octombrie”;

– Atelierul de terarii ”Natura în miniatură”.

CITEŞTE ŞI: Timișoara City Marathon rescrie istoria orașului prin alergare! Când are loc evenimentul?

De asemenea, tinerii au vizitat standul expozițional de mecanizarea agriculturii ”Mașini Agricole Moderne” și împreună au plantat ”Arborele Zilei Pământului Bănățean”, ca simbol al perenității acestui eveniment.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.