Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișoara City Marathon rescrie istoria orașului prin alergare! Când are loc evenimentul?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timișoara City Marathon invită comunitatea locală la curse de alergare cu dificultate diferită, organizate pe trasee cu valoare istorică, turistică și de conectare cu trecutul orașului.

Evenimentul are loc anul în data de 28 octombrie. Inspirat de Descălecatul prințului Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, evenimentul aduce în atenția publicului un moment istoric care a marcat evoluția comunității și a orașului. Participanții sunt invitați să fie cavaleri, prinți, soli și să trăiască împreună experiența comunității, având în viitorul apropiat un context favorabil pentru un nou moment istoric: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

CITEȘTE ȘI: Piața Libertății va fi ”asediată” de militari! Joi este sărbătorită Ziua Armatei Române

Sunt alergători care vor parcurge 42,2 km în cursa de maraton. Sunt alergători care vor parcurge 2 km în crosul Timișoara 2021.

Fiecare experiență va întregi acest eveniment și fiecare participant va dărui energie tuturor celorlalți, indiferent de capacitatea sportivă pe care o are. Invităm publicul să participe, să construim o comunitate și să ne arătăm împreună dorința de a susține și de a dărui orașului. Alergarea este o formă prin care putem face acest lucru într-un mod plăcut”, a spus Valentin Mureșan coordonatorul evenimentului.

Sunt șase curse de alergare, iar pentru primele patru încă se mai fac înscrieri:

- Maratonul Cavalerii Cetăţii by Flexik Automation, 42.2 km 

- Semimaratonul Eugeniu de Savoya by Alpha Bank, 21 km

- Crosul Batalionul Banat by Visma, probă individuală de 5.5 km

- Crosul Poarta Forforosa by Haufe, probă individuală de 10.5 km

- Ștafeta Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă, 2 X 10.5 km 

- Crosul Timișoara 2021, probă individuală de 2 km.

Cursa de maraton este o provocare pentru alergători datorită traseului în linie dreaptă pe care îl au de parcurs. Startul se va da în apropierea localității Otelec, pe pista de biciclete de pe malul canalului Bega, la 1 km de granița cu Serbia. Participanții vor avea la dispoziție 5 ore și 30 de minute să ajungă în Piața Libertății. Celelalte curse se vor desfășura pe trasee din Timișoara, în zone istorice și cu traversarea unor parcuri.

CITEȘTE ȘI: Cea mai grozavă ofertă de cazare şi tratament! A fost lansat programul “Sănătate Balneară”

La cursa de 2 km sunt invitați să se înscrie familii cu copii, persoane fără antrenament fizic dar interesate să sprijine evenimente care își propun să coaguleze comunitatea. 

Evenimentul sportiv este organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura.

Detaliile despre curse, regulament de desfășurare sunt pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului  https://www.facebook.com/events/125495754896531/

Ultima modificare Luni, 22 Octombrie 2018 17:34

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login