Skip to main content

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara joacă astăzi împotriva croaților de la KK Dubrava, în Alpe Adria Cup!

Baschetbaliștii timișoreni iau startul în cea de-a treia competiție în care sunt implicați în acest sezon, Alpe Adria Cup.

Primul joc are loc astăzi la sala Constantin Jude, în compania formației croate KK Dubrava, la ora 19.00.

Adversara timișorenilor se află pe locul al cincilea într-o primă divizie croată (Premijer Liga), ce aliniază 12 grupări.

„Dubrava este o echipă potentă și tânără, dar deosebit de matură. Are numeroși baschetbaliști cu vârste între 21 și 24 de ani aflați în vizorul unor echipe importante. Unii sunt trimiși acolo ca să prindă minute pe teren, pentru ca apoi și apoi să se întoarcă la formații care evoluează în competiții mai importante. Croații au un lot cu talie foarte bună, cu trei jucători de peste 2.10 metri. Ne așteaptă multă muncă și parcursul din Alpe Adria Cup nu va mai fi la fel de accesibil precum cel din sezonul trecut”, spune Dragan Petricevic, antrenor principal SCM Timișoara

În cea mai recentă etapă, sâmbătă, Dubrava a câștigat cu 109-90 pe terenul lui Bosco, în runda a IV-a, și are acum două victorii și două înfrângeri.

„Alpe Adria Cup va fi o competiție mai echilibrată și mai solicitantă, în primul rând pentru că acum ne aflăm într-o grupă de șase echipe, nu de patru ca sezonul trecut. Vor fi patru meciuri în plus, dintre care două deplasări nu scurte. Este o provocare pentru noi”, mai spune antrenorul Dragan Petricevic.

Timișorenii au o linie de clasament cu două victorii și două înfrângeri, în campionat. Alb-violeții se află pe locul al treilea în Grupa A a Ligii Naționale.  

„În ceea ce privește jocul nostru, le-am cerut băieților să creștem intensitatea și nivelul de agresivitate, în sensul sportiv, și să continuăm să muncim, cum am făcut-o până acum. În afară de deznodământul nefericit din meciul cu Corona Brașov – nici măcar sincopă nu o pot numi – nu aș putea spune că am avut motive de îngrijorare. Și problemele medicale ne-au afectat evoluția din partida cu Brașovul, iar parte din problemele acestea încă o avem”, a conchis Dragan Petricevic.

În Alpe Adria Cup, Timișoara face parte din Grupa B, alături de GGMT Viena, KK Ilirija (Slovenia), Geosan Kolin, Redstone Olomoucko (ambele din Cehia) și KK Dubrava (Croația).

Primele două clasate merg în turneul Final Four.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.