Semnal de alarmă, tras de Roxana Iliescu! Colterm, pe punctul de a da în judecată Consiliul Local

Problemele financiare ale societăţii de termoficare a Timişoarei par fără sfârşit, iar administraţia Fritz pare că doreşte, cu orice preţ, să îngroape Colterm, definitiv.

O dovadă în acest sens este şi amânarea luării unei decizii în privinţa majorării preţului gigacaloriei, cu aproximativ 18%.

Administratorul special al Regiei de Termoficare a cerut asta, ca urmare a scumpirii cărbunelui şi gazului, materia primă pentru producerea agentului termic.

CITEŞTE ŞI: S-au încins spiritele în Consiliul Local Timişoara! Mărul discordiei: fostul Liceu de Arte Plastice

Asta înseamnă că în prezent, Colterm este din nou în pierdere, pentru că preţul pe care îl plăteşte pentru a furniza căldură şi apă caldă este mai mare decât cel pe care îl facturează.

Problema a fost semnalată de Roxana Iliescu, care spune că există riscul ca societatea de termificare să dea în judecată Consiliul Local.

“Am înţeles de la administratorul judiciar şi de la administratorul special că intenţia este de a avea o întâlnire şi o discuţie informală, cu fiecare grup din Consiliul Local, pentru a explica în detaliu, pe ce se bazează şi care este argumentul din spatele acestei propuneri. Din punctul meu de vedere, a doua zi după ce aceste întâlniri vor fi făcute, ea(propunerea de majorare a preţului gigacaloriei) poate să intre în plen şi plenul să decidă asupra ei”, i-a răspuns viceprimarul Ruben Laţcău.

“Îmi pare rău că domnul Amza, colegul dumneavoastră de partid, nu v-a anunţat până acum, dar au fost finalizate de ceva vreme aceste întâlniri. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că repetăm aceeaşi greşeală de anul trecut. Această solicitare a venit de aproximativ 2 luni. Vă reamintesc faptul că atât în raportul Curţii de Conturi, cât şi în raportul administratorului judiciar, unul dintre motivele de antrenare a răspunderii acţionarului unic, conform legii insolvenţei, este tocmai tergiversarea municipalităţii de aprobare a preţului energiei termice. Cu alte cuvinte, putem fi daţi în judecată, inclusiv pentru tergiversarea de anul trecut, dar şi pentru cea din acest an, pentru recuperarea prejudiciului„, a spus consilierul local, Roxana Iliescu.

În prezent, preţul gigacaloriei în Timişoara este 851 lei/MWh, după majorarea operată anul trecut, de la 416 lei/MWh.

Abonaţii Colterm plătest 435 de lei, diferenţa fiind subvenţionată de la bugetul local.

CITEŞTE ŞI: Decizia dureroasă, luată de rudele unui bărbat aflat în moarte cerebrală! Au ales să salveze alte vieţi

În cazul în care Consiliul Local va aproba noua scumpire solicitată de societatea de termoficare, preţul va fi de aproximativ 1.000 de lei/MWh.

Deocamdată nu se ştie dacă diferenţa va fi suportată de timişoreni, sau subvenţionată de Primărie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.