Skip to main content

Sediul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, reabilitat energetic cu 5 milioane de euro! Au început deja lucrările

Sediul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, aflat pe Bd. Take Ionescu din Timișoara, va fi reabilitat energetic cu bani veniți prin Planul Național de Redresare și Reziliență!

Investiția se ridică la peste 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 5 milioane de euro.

Proiectul prevede creșterea eficienței energetice și presupune lucrări de reabilitare termică, de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de fumizare a apei calde de consum, dar și a celui de climatizare.

Fațada exterioară va fi izolată termic prin anvelopare și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată.

Totodată, în cadrul proiectului va fi montat un sistem de producere a energiei electrice utilizând surse
regenerabile – panouri fotovoltaice.

Lucrările, care au început deja, ar trebui să fie gata până în februarie 2026.

Obiectivul general al proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon”, transmite IPJ Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.