Skip to main content

Schimbări în percepția opiniei publice privind clasa politică, după protestele fermierilor! AUR urcă pe locul 2 în preferințele electoratului, conform unui sondaj realizat de INSOMAR

Rezultate surprinzătoare ale celui mai recent sondaj de opinie realizat în aceste zile de INSOMAR, care arată schimbări majore în intenția de vot a românilor.

Partidul lui George Simion a ajuns pe locul doi în preferințe, cu 22% și cu doar trei procente în spatele PSD, iar pe locul trei se plasează liberalii, pe care i-ar vota 21% dintre respondenți.

Uniunea Salvați România pierde tot mai mult teren. Doar 9% dintre participanții la sondaj spun că ar pune ștampila pe membrii acestui partid.

În ceea ce privește partidul Dianei Șoșoacă, rezultatele nu sunt cele așteptate de senatoare după acțiunile sale care au vizat protestele fermierilor și transportatorilor.

Conform sondajului INSOMAR, SOS România nu ar obține mai mult de 3% din voturile românilor.

De asemenea se observă o creștere importantă a preferințelor pentru partidele suveraniste și conservatoare în rândul românilor.

Întrebați câtă încredere au în familiile politice din Parlamentul European, 34% dintre români au declarat că au încredere în suveraniști, în timp ce 32% au încredere în conservatori.

Socialiștii se află pe primul loc, cu 36% încredere, în timp ce liberalii beneficiază doar de 19% încredere.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1050 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate telefonic, cu respectarea raportului de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.

Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

În luna decembrie, conform unui sondaj INSCOP, PSD conducea cu 30,2%, urmat de PNL cu 20,1%, AUR cu 19,5% și USR cu 11,9%.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.