Skip to main content

Schimbări în percepția opiniei publice privind clasa politică, după protestele fermierilor! AUR urcă pe locul 2 în preferințele electoratului, conform unui sondaj realizat de INSOMAR

Rezultate surprinzătoare ale celui mai recent sondaj de opinie realizat în aceste zile de INSOMAR, care arată schimbări majore în intenția de vot a românilor.

Partidul lui George Simion a ajuns pe locul doi în preferințe, cu 22% și cu doar trei procente în spatele PSD, iar pe locul trei se plasează liberalii, pe care i-ar vota 21% dintre respondenți.

Uniunea Salvați România pierde tot mai mult teren. Doar 9% dintre participanții la sondaj spun că ar pune ștampila pe membrii acestui partid.

În ceea ce privește partidul Dianei Șoșoacă, rezultatele nu sunt cele așteptate de senatoare după acțiunile sale care au vizat protestele fermierilor și transportatorilor.

Conform sondajului INSOMAR, SOS România nu ar obține mai mult de 3% din voturile românilor.

De asemenea se observă o creștere importantă a preferințelor pentru partidele suveraniste și conservatoare în rândul românilor.

Întrebați câtă încredere au în familiile politice din Parlamentul European, 34% dintre români au declarat că au încredere în suveraniști, în timp ce 32% au încredere în conservatori.

Socialiștii se află pe primul loc, cu 36% încredere, în timp ce liberalii beneficiază doar de 19% încredere.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1050 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate telefonic, cu respectarea raportului de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.

Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

În luna decembrie, conform unui sondaj INSCOP, PSD conducea cu 30,2%, urmat de PNL cu 20,1%, AUR cu 19,5% și USR cu 11,9%.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.