Skip to main content

Începe Campionatul Național de juniori și cadeți la floretă! Politehnica Timișoara, în căutare de medalii

Sportivii Politehnicii Timișoara participă la Campionatul Național de juniori și cadeți la floretă, care începe astăzi, la București.

Două dintre sportivele alb-violete care vor fi prezente la întrecerea din capitala României, s-au aflat la finalul săptămânii trecute la Zagreb, unde a avut loc o etapă de Cupă Mondială la floretă.

Ingrid Miti Bikfalvi și Karina Tal de la Politehnica Timișoara au participat, în weekend-ul trecut, la o etapă de Cupă Mondială la floretă, care a avut loc la Zagreb, capitala Croației. Sâmbătă, în competiția individuală, Karina Tal a fost eliminată din primul tur, după 5-15 cu Lara Witt din Germania. Ingrid Miti Bikfalvi a intrat direct în turul al doilea, unde a fost învinsă cu 9-15 de Daniella Weng Yan Tang din Singapore.

Duminică, în întrecerea pe echipe, Ingrid Miti Bikfalvi a făct parte din echipa României, alături de Andrea Dincă, Paula Radu și Maria Teodorescu. „Tricolorele” au jucat direct în optimile de finală, unde au trecut cu scorul de 45-38 de Cehia. Apoi, în sferturi, România a fost învinsă de Franța cu 29-36. În turneul de clasament pentru locurile 5-8 a fost înregistrată o înfrângere cu scorul de 26-45 contra Germaniei. România a terminat, în cele din urmă, pe locul 8, după un duel cedat în fața Poloniei, scor 22-45.

După competiția de la Zagreb, pentru scrimerii Politehnicii Timișoara va urma Campionatul Național de cadeți și juniori, floretă, individual și pe echipe, atât la masculin, cât și la feminin. Politehnica Timișoara va fi reprezentată la cadeți masculin de Felix Dogariu, Mihnea Robănescu și Oliver Chinte, iar în competiția pe echipe celor trei li se va alătura Artiom Cecet. În competiția feminină de cadeți, Poli va fi reprezentată de Karina Tal, Miruna Husu și Ștefania David, iar pe echipe li se va alături Josan Dumitrița.

La juniori, individual, Politehnica Timișoara va fi reprezentată de Felix Dogariu, Mihnea Robănescu și Oliver Chinte, urmând ca în întrecerea pe echipe să li se alături Nichitas Gherman. La feminin, juniori, vor fi Ingrid Miti Bikfalvi, Miruna Husu și Karina Tal. Iar în întrecerea pe echipe se va alătura Josan Dumitrița.

Coordonatorul secției de scrimă a Politehnicii Timișoara este Livius Buzan.

Competiția de la București se desfășoară în perioada 25 – 28 ianuarie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.