Skip to main content

FOTO Mica Unire, sărbătorită la Timişoara! S-a încins Hora Unirii!

Astăzi se sărbătoresc 165 de ani de la Mica Unire. La Timișoara, evenimentele dedicate împlinirii a 165 de ani de la Mica Unire, au avut loc, în premieră, în Piața Unirii – în fața Muzeului de Artă.

Manifestările dedicate Micii Uniri au început de la ora 10.00 cu un ceremonial religios, după care a avut loc tradiţionala depunere de coroane, de data aceasta la Placa comemorativă amplasată pe clădirea restaurantului “Café Cuza” la intersecția străzii Eugeniu de Savoya cu Episcop Augustin Pacha. Ulterior a avut loc o scurtă paradă militară, și tradiționala horă a Unirii.

Ulterior a avut loc o scurtă paradă militară, dar și tradiționala horă a Unirii, în care s-au prins atât oficialități, cât și simpli cetățeni care au asistat la evenimente.

În 24 ianuarie se sărbătoresc 165 de ani de la Mica Unire. La 24 ianuarie 1859 Moldova se unea cu Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales domnitor al ambelor principate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.