Skip to main content

FOTO Mica Unire, sărbătorită la Timişoara! S-a încins Hora Unirii!

Astăzi se sărbătoresc 165 de ani de la Mica Unire. La Timișoara, evenimentele dedicate împlinirii a 165 de ani de la Mica Unire, au avut loc, în premieră, în Piața Unirii – în fața Muzeului de Artă.

Manifestările dedicate Micii Uniri au început de la ora 10.00 cu un ceremonial religios, după care a avut loc tradiţionala depunere de coroane, de data aceasta la Placa comemorativă amplasată pe clădirea restaurantului “Café Cuza” la intersecția străzii Eugeniu de Savoya cu Episcop Augustin Pacha. Ulterior a avut loc o scurtă paradă militară, și tradiționala horă a Unirii.

Ulterior a avut loc o scurtă paradă militară, dar și tradiționala horă a Unirii, în care s-au prins atât oficialități, cât și simpli cetățeni care au asistat la evenimente.

În 24 ianuarie se sărbătoresc 165 de ani de la Mica Unire. La 24 ianuarie 1859 Moldova se unea cu Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales domnitor al ambelor principate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.