Skip to main content

Scandal cu iz penal la Săcălaz! Primarul, acuzat că a încercat să cumpere voturile consilierilor locali! Reacţia edilului: viceprimarul m-a m**t!

După puciul eşuat de săptămâna trecută, când primarul din Săcălaz, Nicu Viorel, a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, cu demiterea viceprimarului, apar acuzaţii grave în spaţiul public.

Mai exact, viceprimarul Dumitru Boboi spune că are informaţii clare că edilul a încercat să cumpere voturile unor consilieri locali.

CITEŞTE ŞI: Intervenţie de suflet, a pompierilor! Au salvat, de la moarte sigură, doi căţeluşi

Printr-un interpus, primarul le-ar fi oferit sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro, pentru a-i convinge să voteze demiterea lui Boboi, într-o şedinţă viitoare.

“Unul dintre colegii din Consiliul Local, adică mâna dreaptă a primarului, a fost la câţiva dintre consilierii care nu au votat acel proiect de demitere a viceprimarului şi a încercat să îi mituiască. A luat telefonul, i-a chemat afară, la poartă, le-a scris pe telefon: “ai 8.000 de euro să demitem viceprimarul”, “ai 10.000 de euro  să îţi dai demisia din Consiliul Local”, iar la alt coleg – “ai 5.000 de euro să îţi dai demisia din Consiliul Local”. Nu a făcut-o cu voce, nu a discutat, doar a scris pe telefon, ca să nu fie înregistrat (…) Nu cred că e normal şi moral ca în 2023 să dai bani, ca să scapi de viceprimarul care îşi face treaba, care răspunde la problemele cetăţenilor, să umbli să mituieşti alţi colegi din Consiliul Local”, a declarat viceprimarul comunei Săcălaz, Dumitru Boboi, pentru Buletin de Săcălaz.

De cealaltă parte, edilul susţine că totul e o miniciună şi îl îndeamnă pe viceprimar să facă plângere la DNA, DGA şi Poliţie, dacă are probe care să îi susţină spusele.

Însă, chiar dacă vorbim despre acuzaţii grave, cu iz penal, care îi aduc prejudicii de imagine, primarul spune că el nu va reclama aceste declaraţii.

“Pentru ce? Eu nu am făcut reclamaţii în viaţa mea. Să mă duc acum să ce?! Când viceprimarul m-a m**t pe româneşte, în sensul că spune asemenea porcării. Pentru ce să intru în jocul ăsta şi în prostiile astea? (…) Ce să vă spun? Că viceprimarul… deja mi-e milă de el, la ce se pretează în a declara?!? Pă eu, în locul lui, dacă aveam asemenea declaraţii, făceam flagrant şi mă duceam la DNA şi spuneam: “uite, vrea să mă mituiască cutare”. Se făcea flagrantul şi se ducea la puşcărie mituitorul. Era simplu ca bună ziua (…) Nu spun că nu ar fi adevărat! E neadevărat 100%”, a declarat primarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel, pentru Sursa de Vest.

Edilul mai spune că nu renunţă la demiterea primarului şi că va supune din nou, la vot, această propunere.

CITEŞTE ŞI: Banat Girls a luat toate punctele de la Târgu Mureș! Timișencele sunt acum la două puncte de podium

Este ferm convins că în următoarea şedinţă, proiectul va primi cele nouă voturi necesare pentru schimbarea lui Dumitru Boboi “nu cu consilieri mituiţi, ci doar pentru că viceprimarul nu îşi face treaba”.

Ce nu spune primarul este că i-a luat viceprimarului toate instrumentele necesare desfăşurării activităţii: l-a scos afară din birou şi l-a pus să lucreze în Căminul Cultural din Beregsău Mic, fără calculator, telefon, maşină pentru deplasările pe teren sau acces la baza de date a instituţiei. De asemenea, viceprimarul reclamă faptul că edilul le-a interzis tuturor funcţionarilor să colaboreze cu el.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.