Skip to main content

Punctul final al Conferinței Internaționale a Convenției Teatrale Europene, un spectacol pe scena Teatrului Național din Timișoara!

Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese a fost spectacolul care a încheiat Conferința Internațională a Convenției Teatrale Europene!

Punctul final al Conferinței internaționale va avea loc peste puțin timp aici, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara, la spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese. Titlu care, în fond, rezumă foarte bine ceea ce am trăit noi în aceste câteva zile”, a punctat Heidi Wiley, directorul executiv al Convenției Teatrale Europene, în încheierea lucrărilor Conferinței internaționale a ETC, Timișoara devenind în week-end-ul care tocmai s-a încheiat, capitala de facto a teatrelor publice din Europa.

Practic, ultima zi a Conferinței a reunit în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara reprezentanți ai teatrelor-membre din Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Ucraina, Cipru, Muntenegru, Albania, Croația, Austria, Bulgaria, Franța, Grecia, Ungaria, Olanda, Kosovo, Lituania, Slovacia, Norvegia, Slovenia, într-o sesiune de analiză asupra programelor și proiectelor în derulare, urmată de prezentarea perspectivelor pentru următoarele șase luni de activitate și de prezentarea viziunii strategice a Convenției pentru perioada 2024 – 2030, intitulată ETC 2030 Strategic Vision.

Structura și conținutul rețelei teatrale europene pentru următoarea perioadă au fost stabilite și votate în cadrul Adunării Generale a Convenției Teatrale Europene, aceasta fiind urmată de o foarte dinamică sesiune de prezentare, în cadrul căreia o serie de teatre-membre și-au anunțat proiectele pentru care caută parteneri europeni.

Ultima parte a Conferinței Internaționale a ETC a fost dedicată grupurilor de lucru, reunite în jurul setului de teme care construiesc profilul rețelei teatrale europene și unde reprezentanții teatrelor – membre au creat o masă de opinii, idei și sugestii privind viitorul ETC și al activităților pe care le propune. Temele discutate s-au referit la teatru ca spațiu al schimbării prin intermediul întâlnirilor și al comunicării, la rolul și importanța teatrului în mediile școlare, la prezentarea Academiei de Teatru și Digitalizare, la proiectul de descoperire și promovare a tinerilor autori europeni în cadrul programului Theatre and Diversity: Young Europe V și Young Europe VI și, nu în ultimul rând, au analizat modalități de dezvoltare a sustenabilității în teatre și au cercetat formule și exemple privind felul în care teatrul se poate mobiliza în sprijinul susținerii sănătății și, cu precădere, a sănătății mintale.

În cuvântul său de încheiere, Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara, a mulțumit tuturor participanților și echipei ETC și a exprimat convingerea că teatrul are capacitatea de a vindeca, individual și social, efectele dezinformării, ale fenomenului fake news – aceasta fiind una dintre principalele teme puse în dezbatere pe durata Conferinței și că, prin teatru, valorile umanității vor fi duse mai departe și dezvoltate, prin dezbaterea de idei și de principii specifică artei teatrului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Mai multe echipaje de pompieri și medici au intervenit, în urmă cu puțin timp, la locul unui accident rutier grav, în care au fost implicate un tir, un camion și un microbuz cu platformă.
Ies la iveală noi detalii în cazul bărbatului care s-a împușcat intenționat în cap, într-un poligon de tragere din Timișoara.
SC. SAB PREMIUM DENT SRL, cod de identificare fiscală 36352601, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Arad cu nr. J2/963/2016, cu sediul în Municipiul Arad, Strada Petru Maior, Nr. 1/10, județul Arad, România, anunta finalizarea proiectului cu codul SMIS 311765, intitulat: “DIVERSIFICAREA ACTIVITĂȚII DE PRODUCȚIE A COROANELOR ȘI PROTEZELOR DENTARE”, cofinanţat din […]
Ți s-a întâmplat vreodată, să te pplimbi pe străzile Timișoarei și să te întrebi care este povestea din spatele celor mai cunoscute construcții istorice sau spații culturale? Acum ai șansa să îți satisfaci curiozitatea!
Târgul de Crăciun de la Timișoara ajunge anul acesta la cea de-a XVII-a ediție și va avea loc în perioada 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025, în zona centrală, dar și în cartiere orașului.
Asociația LOGS a inaugurat, astăzi, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara,pictura murală “wAll of us”, realizată de artistul timișorean Andrei Dragan și o echipă de artiști localnici.
Se fac căutări ample, la această oră, pentru depistarea unei adolescente de 16 ani, care a plecat din casa bunicilor și nu s-a mai întors.
Teatrul Național din Timișoara anunță că începând de mâine vor putea fi achiziționate bilete pentru cele două reprezentații ale spectacolului The Infamous Ramirez Hoffman, spectacol în care publicul îl va putea reîntâlni pe celebrul actor american John Malkovich.