Skip to main content

Şantier uriaş în Timişoara! Calea Şagului intră în reparaţii capitale! Când încep lucrările?

Una dintre cele mai importante artere de circulaţie din Timişoara va intra în şantier, urmând să fie înlocuite toate reţelele subterane şi reabilitată complet partea carosabilulă.

Este vorba despre Calea Şagului, unde lucrările vor începe anul viitor, însă viceprimarul Ruben Laţcău a anunţat acest lucru în contextul în care, în zonă apar tot mai multe probleme.

Ieri, spre exemplu s-a spart o magistrală cu diametrul de patru metri, iar asta le-a creat neplăceri atât locuitorilor, cât şi şoferilor care tranzitează zona.

CITEŞTE ŞI: Video spectaculos! Prima randare cu stadionul lego de la Timişoara! Obiectivul va avea o tematică specifică oraşului de pe Bega

„Avaria majoră care a apărut ieri pe Calea Șagului în drept cu cimitirul răspunde cel mai clar întrebării pe care o primim des în ultimii 2 ani: de ce ați început atâtea lucrări publice? Rețeaua care s-a spart aseară este o magistrală de 400mm diametru, care alimentează întregul cartier Iosefin cu apă potabilă. Ea funcționează de jumătate de secol, de la începutul anilor 70. Precum multe alte rețele publice, de apă sau termoficare, starea acesteia este una dezastroasă. Nu este nici prima, nici a doua avarie din zonă, iar înlocuirea în întregime a magistralei de apă este imperativă. La sfârșitul anului viitor Calea Șagului va intra în șantier, va fi înlocuită toată gospodăria subterană și va fi refăcut tot bulevardul de la mall până în centru, pe Splaiul Vladimirescu„, anunţă Ruben Laţcău, viceprimar al municipiului Timişoara.

Edilul mai spune că lucrările de pe bulevardul Cetății, de pe Calea Stan Vidrighin şi de pe Calea Bogdăneștilor sunt aproape gata, iar până la sfîrşitul anului vor fi complet înlocuiţi 30 de kilometri de conducte de termoficare, în valoare de 170 de milioane de lei

„Aceeași nevoie urgentă de înlocuire a infrastructurii și același pericol de a vedea străzile cum cedează a fost și pe Aradului, Torontalului, Bărnuțiu, Ripensia sau restul străzilor pe care am intervenit. Acesta este motivul pentru lucrările ample de schimbare de conducte, care ne încearcă nervii și răbdarea de la început de 2021, sunt nu doar necesare, ci obligatorii. Anul aceste finalizăm 30 de km de înlocuire de conducte de termoficare, 170 mil lei, și continuăm înlocuirea rețelelor de apă-canal, 150 mil lei. Știu că aceste lucrări nu strâng aplauze, dar sunt obligatorii”, mai spune Laţcău.

CITEŞTE ŞI: Șase persoane, între care și copii, au ajuns la spital, după ce o mașină s-a izbit de un tir, pe DN6!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.