Skip to main content

Şantier uriaş în Timişoara! Calea Şagului intră în reparaţii capitale! Când încep lucrările?

Una dintre cele mai importante artere de circulaţie din Timişoara va intra în şantier, urmând să fie înlocuite toate reţelele subterane şi reabilitată complet partea carosabilulă.

Este vorba despre Calea Şagului, unde lucrările vor începe anul viitor, însă viceprimarul Ruben Laţcău a anunţat acest lucru în contextul în care, în zonă apar tot mai multe probleme.

Ieri, spre exemplu s-a spart o magistrală cu diametrul de patru metri, iar asta le-a creat neplăceri atât locuitorilor, cât şi şoferilor care tranzitează zona.

CITEŞTE ŞI: Video spectaculos! Prima randare cu stadionul lego de la Timişoara! Obiectivul va avea o tematică specifică oraşului de pe Bega

„Avaria majoră care a apărut ieri pe Calea Șagului în drept cu cimitirul răspunde cel mai clar întrebării pe care o primim des în ultimii 2 ani: de ce ați început atâtea lucrări publice? Rețeaua care s-a spart aseară este o magistrală de 400mm diametru, care alimentează întregul cartier Iosefin cu apă potabilă. Ea funcționează de jumătate de secol, de la începutul anilor 70. Precum multe alte rețele publice, de apă sau termoficare, starea acesteia este una dezastroasă. Nu este nici prima, nici a doua avarie din zonă, iar înlocuirea în întregime a magistralei de apă este imperativă. La sfârșitul anului viitor Calea Șagului va intra în șantier, va fi înlocuită toată gospodăria subterană și va fi refăcut tot bulevardul de la mall până în centru, pe Splaiul Vladimirescu„, anunţă Ruben Laţcău, viceprimar al municipiului Timişoara.

Edilul mai spune că lucrările de pe bulevardul Cetății, de pe Calea Stan Vidrighin şi de pe Calea Bogdăneștilor sunt aproape gata, iar până la sfîrşitul anului vor fi complet înlocuiţi 30 de kilometri de conducte de termoficare, în valoare de 170 de milioane de lei

„Aceeași nevoie urgentă de înlocuire a infrastructurii și același pericol de a vedea străzile cum cedează a fost și pe Aradului, Torontalului, Bărnuțiu, Ripensia sau restul străzilor pe care am intervenit. Acesta este motivul pentru lucrările ample de schimbare de conducte, care ne încearcă nervii și răbdarea de la început de 2021, sunt nu doar necesare, ci obligatorii. Anul aceste finalizăm 30 de km de înlocuire de conducte de termoficare, 170 mil lei, și continuăm înlocuirea rețelelor de apă-canal, 150 mil lei. Știu că aceste lucrări nu strâng aplauze, dar sunt obligatorii”, mai spune Laţcău.

CITEŞTE ŞI: Șase persoane, între care și copii, au ajuns la spital, după ce o mașină s-a izbit de un tir, pe DN6!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.