Skip to main content

Video spectaculos! Prima randare cu stadionul lego de la Timişoara! Obiectivul va avea o tematică specifică oraşului de pe Bega

Ne apropiem de momentul în care va începe construcţia primului stadion din Timişoara din ultimii 60 de ani.

Este vorba despre stadionul de tip lego, pentru care a fost depusă deja documentaţia în Comisia de Urbanism, iar următorul pas îl reprezintă obţinerea avizelor.

Vestea a fost dată de viceprimarul Cosmin Tabără care anunţă că obiectivul va avea o tematică aparte, specifică Tiimişoarei, care deocamdată nu poate fi dezvăluită.

CITEŞTE ŞI: Șase persoane, între care și copii, au ajuns la spital, după ce o mașină s-a izbit de un tir, pe DN6!

“Așa cum am promis, stadionul va avea peste 10.000 de locuri, având și o tematică specifică DOAR Timişoarei, o surpriză pe care o vom dezvălui în viitorul apropiat. Țin să le mulțumesc suporterilor care și-au adus contribuția la realizarea proiectului cu idei și sugestii apărute în mai multe întâlniri pe care le-am avut cu ei și cu proiectanții, astfel ca micile detalii foarte importante pentru suporteri să fie realizate încă din faza de proiectare. Le mulțumesc proiectanților și antreprenorului care au avut toată deschiderea pentru aceste sugestii. Mulțumesc vechii administrații de la care am preluat ideea și SF-ul acestui stadion pe care, astăzi, reușim să-l prezentăm Timișoarei într-o nouă etapă”, a scris viceprimarul Cosmin Tabără, pe facebook.

Stadionul lego ar trebui să fie gata în 2027, iar valoarea contractului de execuţie este de 97 de milioane de lei plus TVA, ceea ce înseamnă 23,2 milioane de euro cu tot cu TVA.

Proiectul acestui stadion s-a născut la începutul anului 2020, atunci când a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Primarul de atunci vorbea despre o arenă pe structură metalică de tip lego, ce urma să aibă 15.000 de locuri.

În decembrie 2021, Primăria Timişoara a scos la licitaţie execuţia lucrărilor, însă procedura a fost anulată în februarie anul viitor, pentru că firmele interesate nu au depus toate documentele necesare.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului gratuit de competențe digitale!

Ulterior, administraţia Fritz a majorat valoarea lucrărilor de la 73,3 milioane de lei plus TVA, la 92,3 milioane de lei plus TVA.

Nici a doua licitaţie nu a fost cu noroc, pentru că firmele interesate în primă fază au refuzat să depună oferte, într-un moment în care preţurile creşteau de la o zi la alta pe fondul războiului din Ucraina.

Abia la a treia încercare, autorităţile au reuşit să desemneze un constructor. Este vorba despre Tehnodomus SA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.