Video spectaculos! Prima randare cu stadionul lego de la Timişoara! Obiectivul va avea o tematică specifică oraşului de pe Bega
Ne apropiem de momentul în care va începe construcţia primului stadion din Timişoara din ultimii 60 de ani.
Este vorba despre stadionul de tip lego, pentru care a fost depusă deja documentaţia în Comisia de Urbanism, iar următorul pas îl reprezintă obţinerea avizelor.
Vestea a fost dată de viceprimarul Cosmin Tabără care anunţă că obiectivul va avea o tematică aparte, specifică Tiimişoarei, care deocamdată nu poate fi dezvăluită.
“Așa cum am promis, stadionul va avea peste 10.000 de locuri, având și o tematică specifică DOAR Timişoarei, o surpriză pe care o vom dezvălui în viitorul apropiat. Țin să le mulțumesc suporterilor care și-au adus contribuția la realizarea proiectului cu idei și sugestii apărute în mai multe întâlniri pe care le-am avut cu ei și cu proiectanții, astfel ca micile detalii foarte importante pentru suporteri să fie realizate încă din faza de proiectare. Le mulțumesc proiectanților și antreprenorului care au avut toată deschiderea pentru aceste sugestii. Mulțumesc vechii administrații de la care am preluat ideea și SF-ul acestui stadion pe care, astăzi, reușim să-l prezentăm Timișoarei într-o nouă etapă”, a scris viceprimarul Cosmin Tabără, pe facebook.
Stadionul lego ar trebui să fie gata în 2027, iar valoarea contractului de execuţie este de 97 de milioane de lei plus TVA, ceea ce înseamnă 23,2 milioane de euro cu tot cu TVA.
Proiectul acestui stadion s-a născut la începutul anului 2020, atunci când a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.
Primarul de atunci vorbea despre o arenă pe structură metalică de tip lego, ce urma să aibă 15.000 de locuri.
În decembrie 2021, Primăria Timişoara a scos la licitaţie execuţia lucrărilor, însă procedura a fost anulată în februarie anul viitor, pentru că firmele interesate nu au depus toate documentele necesare.
CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului gratuit de competențe digitale!
Ulterior, administraţia Fritz a majorat valoarea lucrărilor de la 73,3 milioane de lei plus TVA, la 92,3 milioane de lei plus TVA.
Nici a doua licitaţie nu a fost cu noroc, pentru că firmele interesate în primă fază au refuzat să depună oferte, într-un moment în care preţurile creşteau de la o zi la alta pe fondul războiului din Ucraina.
Abia la a treia încercare, autorităţile au reuşit să desemneze un constructor. Este vorba despre Tehnodomus SA.
Lasă un răspuns