Skip to main content

S-a făcut ”lumină” în cazul Festivalului Luminilor! Muzeul Banatului, obligat să organizeze evenimentul care trebuia să aibă loc de Revelion

Soluție definitivă în litigiul privind Festivalul Luminilor! Muzeul Național al Banatului trebuie să organizeze Festivalul Luminilor.

Curtea de Apel Timișoara a soluționat definitiv litigiul privind Festivalul Luminilor. Soluția reprezintă o nouă victorie pentru Balvia Development SRL în procesul intentat Muzeului Național al Banatului, care a contestat practic, procedura de achiziție.

Totodată, Curtea de Apel a respins plângerea formulată de Muzeul Național al Banatului în contradictoriu cu Balvia Development SRL, împotriva deciziei inițiale pronunțată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cazul Festivalului Luminilor.

Soluția este definitivă, iar astfel Muzeul Național al Banatului este obligat să respecte soluția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

De asemenea, Curtea de Apel Timișoara obligă Muzeul Național al Banatului la plata sumei de 4156 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către Balvia Development SRL.

Vă reamintim că la data de 12.02.2024, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a clarificat controversa legată de procedura de atribuire a Festivalului Luminilor. Conform CNSC, Muzeul Național al Banatului a încălcat legea, iar raportul de atribuire inițial către SC Live Rental Group SRL trebuie anulat, iar firma contestatoare, Balvia Development SRL, să fie declarată câștigătoare.

În acest moment, în urma deciziei definitive a Curții de Apel Timișoara, care obligă Muzeul Național al Banatului să respecte soluția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, așteptăm cu nerăbdare reluarea procedurii și stabilirea unei noi perioade pentru organizarea Festivalului Luminilor (…) Anterior depunerii contestației, societatea Balvia Development SRL a formulat o solicitare privind remedierea amiabilă a aspectelor nelegale, însă în urma cererii, Muzeului Național al Banatului, în loc să remedieze procedura a anulat raportul inițial și a solicitat documente suplimentare celuilalt ofertant cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, un fapt transmis inclusiv în decizia C.N.S.C., aprobată acum și de Curtea de Apel Timișoara”, a declarat Victor Balaniuc, reprezentantul Balvia Development.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.