Skip to main content

Înregistrări explozive din birourile DIICOT! Un fost poliţist din Timiş vorbeşte despre dosare fabricate şi luare de mită în formă continuată

Acuzaţii grave, la adresa lui Alex Florenţa, procurorul general al României, și al lui Mihai Șandor, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Timişoara, făcute de un fost polițist în cadrul Secției 2.

Dragan Ilin vorbeşte despre luare de mită în formă continuată şi dosare fabricate şi își susține acuzațiile printr-o serie de înregistrări ambientale făcute atât de el, personal, cât şi de DNA Timișoara.

Aceste dovezi au stat la baza rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupţie, agentului de poliție Mihăiţoaia Fiat Nicu.

Ilin vorbeşte şi despre metodele neortodoxe la care apelează anchetatorii, pentru a încropi probe împotriva unor persoane, la care nu există dovezi privind săvârşirea infracţiunilor de care sunt acuzaţi.

Într-una dintre înregistrările puse la dispoziția redacției şi prezentate în podcastul Sursa de Vest fără Filtru, se aude cum procurorul DIICOT Mihai Șandor, îl ruga pe fostul polițist să facă denunț împotriva lui Lucian Boncu, deoarece în dosarul pe care procurorul îl instrumenta nu avea dovezi.

“Acum, erați apropiat de Boncu. Vă știați, erați apropiați, ați fost acolo. Dați în scris, să facem o poveste. Că erau grupuri, că mai mergeau, că lopătau pe unii, nu știu, că ați auzit, că ați văzut (În proces mă ajutați în contextul în care noi avem o colaborare mai veche, ne știm, am povestit. Nu sunteți străin de demersurile astea în fața organelor judiciare. Ați mai făcut, fiți bărbat! (…) S-au mai bătut, mai mergea Boncu, îl lua pe ăla, pe ăla, pe ăla din trupa lui, asta numai un pic, trebuie să-i pictăm. Și cam atât. Ați înțeles? Hai, vă rog! Ziceți! Ascultați! Fiți bărbat și ziceți! Eu v-am spus-o direct, fără menajamente”, îi spune procurorul DIICOT, Mihai Șandor, poiliţiştului Dragan Ilin, într-una dintre înregistrări.

Înregistrările integrale pot fi ascultate AICI.

Dragan Ilin, a declarat, în exlusivitate pentru Sursa de Vest, că procuroul DIICOT Mihai Șandor l-a obligat să semneze nu mai puțin de 12 denunțuri împotriva unor antreprenori din Timișoara, pe care nici măcar nu îi cunoștea.

Fostul polițist îi aduce acuzaţii grave şi lui Alex Florenţa, actualul procuror general al României, care a condus câțiva ani structura DIICOT Timișoara.

“Domnul procuror Alex Florența m-a informat că am calitatea de martor într-un dosar de-al lui Lucian Boncu. În realitate, domnul procuror voia să știe ce materiale compromițătoare dețin despre doamna judecător Adriana Stoicescu și polițistul DIICOT, Mihăițoaia Fiat Nicu, cu care avea o relație. Domnul procuror i-a pus pe doi polițiști să îmi ia telefoanele mobile cu forța, iar mai apoi m-a dezbrăcat în pielea goală de față cu avocata mea. M-a umilit, făcea glume pe seama mea, cum că nu m-am epilat pe picioare”, a declarat Dragan Ilin, fost polițist în Timișoara.

Acuzaţii similare face şi Florentina Mărișcaș, care în perioada în care era studentă la Facultatea de Drept, făcea practică la DIICOT Timișoara, chiar la biroul procurorului Mihai Șandor.

Tânăra povesteşte că a avut o relație cu polițistul Nicu Mihăițoaia și că acesta avea foarte mare încredere în ea, lucru care reiese şi din rechizitoriul trimis în instanță de DNA, dar şi din înregistrările ambientale făcute în biroul procurorului Mihai Șandor de către Dragan Ilin.

Florentina Mărişcaș făcea parte din schema de luare de mită, fiind interfața dintre mituitor și mituit.
Ea este cea care lua banii de la inculpații cercetați în dosare DIICOT și îi ducea polițistului Nicu Mihăițoaia, care la rândul său dădea mai departe procurorului Șandor.

Sistemul era simplu, aveau încredere în mine, participam la discuții în birou, luau șpagă. Nicu (polițistul Mihăițoaia) punea presiune pe inculpați și negocia sumele de bani. Eu primeam banii, îi dădeam lui Nicu, iar Nicu îi dădea la procurorul Șandor, iar el dădea mai departe și tot așa. Ca să fiu sinceră, în DIICOT, nu mai știai cine sunt infractorii și care sunt oamenii legii. Se punea presiune, se făceau înțelegeri și se manipula la greu”, a declarat Florentina Mărișcaș pentru Sursa de Vest.

Florentina Mărișcaș a fost prinsă într-un flagrant organizat de DNA în anul 2016, în timp ce lua mită de la fostul agent de poliție Dragan Ilin.

Tot atunci, fostul polițist a reușit să ajute şi la organizarea celui de-al doilea flagrant, de această dată polițistului Nicu Mihăițoaia, care lucra în biroul procurorului Mihai Șandor.

Mihăiţoaia a fost condamnat atunci la şase ani de închisoare cu executare, dar a reuşit să fugă din ţară, înainte de pronunţarea sentinţei.

Anul trecut a murit în condiţii suspecte, în Germania, unde îşi ispăşea pedeapsa, în regim deschis.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.