Skip to main content

Revoltă la Clinica de Radioterapie din Timişoara! Bolnavii de cancer îl acuză primar că vrea să îi arunce în stradă

Săptămâna viitoare, pacienţii internaţi în Clinica de Radioterapie de pe strada Mărăşeşti nr.  vor fi mutaţi în Clinica de Oncologie de pe strada Victor Babeş.Asta pentru că proiectul, care a demarat în anul 2016, de transformare a clădirii din centrul oraşului într-un spaţiu multicultural, se apropie de finalizare.

Afectaţi de această mutare sunt 36 de bolnavi de cancer care fac radioterapie la Spitalul Municipal, aflat la o distanţă de câteva sute de metri.

CITEŞTE ŞI: L-ai văzut? Un bărbat care se întorcea din Cehia în România cu trenul, a dispărut fără urmă! Poliția îl caută

Acum, pacienţii se tem că mutarea într-o clădire situată mai departe, le va agrava starea, în lipsa mijloacelor de transport care să îi ajute cu deplasarea între cele două locaţii.

“Suntem bolnavi de cancer, nu avem condiţii, ne mută dintr-o parte în alta, nu avem transport. Noi facem citostatice, picăm jos, ni se face rău. Aseară m-au luat de aici, de pe bancă. Nu se poate aşa ceva”, spune una dintre paciente care susţine că merge pe jos la tratament, pentru că Spitalul nu are suficiente maşini.

Tocmai acesta este motivul pentru care bolnavii şi aparţinătorii lor se opun mutării.

Nici personalul medical nu este de acord cu această situaţie, pentru că ştie că va fi greu pentru noi, pacienţii”, spune o altă pacientă.

“Nu au transport. Au fost patru salvări în Timişoara. Eu merg de două luni şi jumătate cu soţul cu căruciorul, la radioterapie. Nu e corect să ne mute. Suntem 74 de bolnavi, iar acolo nu au decât 24 de locuri. Ce vor face cu restul? Îi scoate în stradă? Primarul vrea să ne scoată în stradă”, spune soţia unui bolnav oncologic.

De cealaltă parte, repreprezentanţii Primăriei spun că mutarea este în beneficiul pacienţilor, care vor avea condiţii optime de spitalizare.

În schimb, transportul rămâne tot în sarcina spitalului, care are două maşini de câte patru locuri, iar pentru pacienţii în stare gravă, se va apela la ambulanţe, prin apel la 112.

“În septembrie, Primăria Municipiului Timișoara a finalizat recepția lucrărilor de modernizare la Clinica de Oncologie de pe strada Victor Babeș nr 22, prevăzute în programul de monitorizare. După lucrările de reabilitare, spațiul de pe strada Victor Babeș beneficiază de dotări moderne, condiții de spitalizare optime, având și spațiu excedentar care permite mutarea pacienților din spațiul de pe strada Mărășești”, transmite Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Centru de Mediere în cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara, inaugurat de Continental!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.