Skip to main content

Revoltă la Clinica de Radioterapie din Timişoara! Bolnavii de cancer îl acuză primar că vrea să îi arunce în stradă

Săptămâna viitoare, pacienţii internaţi în Clinica de Radioterapie de pe strada Mărăşeşti nr.  vor fi mutaţi în Clinica de Oncologie de pe strada Victor Babeş.Asta pentru că proiectul, care a demarat în anul 2016, de transformare a clădirii din centrul oraşului într-un spaţiu multicultural, se apropie de finalizare.

Afectaţi de această mutare sunt 36 de bolnavi de cancer care fac radioterapie la Spitalul Municipal, aflat la o distanţă de câteva sute de metri.

CITEŞTE ŞI: L-ai văzut? Un bărbat care se întorcea din Cehia în România cu trenul, a dispărut fără urmă! Poliția îl caută

Acum, pacienţii se tem că mutarea într-o clădire situată mai departe, le va agrava starea, în lipsa mijloacelor de transport care să îi ajute cu deplasarea între cele două locaţii.

“Suntem bolnavi de cancer, nu avem condiţii, ne mută dintr-o parte în alta, nu avem transport. Noi facem citostatice, picăm jos, ni se face rău. Aseară m-au luat de aici, de pe bancă. Nu se poate aşa ceva”, spune una dintre paciente care susţine că merge pe jos la tratament, pentru că Spitalul nu are suficiente maşini.

Tocmai acesta este motivul pentru care bolnavii şi aparţinătorii lor se opun mutării.

Nici personalul medical nu este de acord cu această situaţie, pentru că ştie că va fi greu pentru noi, pacienţii”, spune o altă pacientă.

“Nu au transport. Au fost patru salvări în Timişoara. Eu merg de două luni şi jumătate cu soţul cu căruciorul, la radioterapie. Nu e corect să ne mute. Suntem 74 de bolnavi, iar acolo nu au decât 24 de locuri. Ce vor face cu restul? Îi scoate în stradă? Primarul vrea să ne scoată în stradă”, spune soţia unui bolnav oncologic.

De cealaltă parte, repreprezentanţii Primăriei spun că mutarea este în beneficiul pacienţilor, care vor avea condiţii optime de spitalizare.

În schimb, transportul rămâne tot în sarcina spitalului, care are două maşini de câte patru locuri, iar pentru pacienţii în stare gravă, se va apela la ambulanţe, prin apel la 112.

“În septembrie, Primăria Municipiului Timișoara a finalizat recepția lucrărilor de modernizare la Clinica de Oncologie de pe strada Victor Babeș nr 22, prevăzute în programul de monitorizare. După lucrările de reabilitare, spațiul de pe strada Victor Babeș beneficiază de dotări moderne, condiții de spitalizare optime, având și spațiu excedentar care permite mutarea pacienților din spațiul de pe strada Mărășești”, transmite Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Centru de Mediere în cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara, inaugurat de Continental!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.