Skip to main content

Vino și descoperă povestea lăzilor de zestre din Banat! Expoziție unică la Muzeul Satului din Timișoara

Timișorenii interesați să descopere istoria lăzilor de zestre, așteptați la Muzeul Satului Bănățean, din 17 octombrie.

Atunci are loc deschiderea evenimentul ce are loc sub genericul ”Povestea lemnului – expoziție lăzi de zestre din Banat”. Totodată va fi lansat un catalog broșură a obiectelor din expoziție care cuprinde 11 lăzi de zestre din zona Banatului.

Lăzile de zestre din Banat reprezintă obiecte tradiționale de mare valoare culturală și istorică. Aceste lăzi, frumos decorate și lucrate manual, erau folosite pentru a adăposti zestre, dar și pentru a păstra obiecte de preț ale familiei.

Ele sunt adesea realizate cu măiestrie, încrustate cu motive tradiționale și pictate cu culori vibrante, reflectând bogăția artistică și simbolismul specific regiunii Banatului.

Astăzi, lalelele de zestre sunt considerate adevărate opere de artă și sunt expuse în muzee și colecții private, păstrând vie tradiția și cultura acestor meșteșuguri tradiționale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.