Skip to main content

Centru de Mediere în cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara, inaugurat de Continental!

Continental a inaugurat Centrul de Mediere din cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara. Acesta este cel mai recent proiect din cadrul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Cele trei sedii ale Continental din capitala Banatului (Automotive, Anvelope și  ContiTech) au alocat peste 200.000 de euro pentru multe dintre activitățile cuprinse în agenda de evenimente a TM2023, precum: Smart Diaspora, Festivalul JAZZx, TechTalks, expoziția Brâncuși, Festivalul Flight și altele.

„Tot ceea ce facem este conceput pentru a aduce un plus de valoare în societate.  Prin produsele și serviciile noastre contribuim la creșterea nivelului de trai al comunității. În calitate de angajator dezvoltăm zonele în care activăm. România este o țară importantă pentru Continental, cu cei peste 19.000 de angajați talentați ce contribuie la transformarea viitorului prin soluții și tehnologii inovatoare, precum și datorită produselor fabricate în unitățile de producție locale. Un obiectiv esențial al companiei este implicarea în proiecte ce sprijină dezvoltarea sustenabilă a comunităților unde suntem prezenți”, a declarat Nikolai Setzer, CEO Continental, cu prilejul inaugurării Centrului de Mediere.

Cel mai recent proiect implementat sub umbrela TM2023 este înființarea Centrului de Mediere  din Muzeul Național de Artă Timișoara (MNArT). Instituția a inaugurat cu sprijinul Continental o modalitate de mediere între comunitate și muzeu prin care publicul se conectează la activitățile culturale desfășurate aici. Centrul beneficiază de mai multe spații amplasate la parterul clădirii, care presupun o zonă pentru copii și un punct de informare, îndeplinind în același timp și cerințele funcționale ale unui muzeu modern. Noul centru va asigura și accesul către curtea din interiorul MNArT, amenajată în prezent ca spațiu pentru evenimente și petrecere a timpului liber.

Continental susține programul cultural TM2023 prin sponsorizare directă, promovare activă, precum și prin implicarea angajaților în diversele activități atractive din oraș.

„Continental susține în mod constant creșterea prosperității în comunitățile din care face parte. În ultimii 23 de ani au fost derulate numeroase acțiuni în acest sens, asistate sau impulsionate de Continental în Carei, Iași, Sibiu și Timișoara. Înființarea Centrului de Mediere din cadrul Muzeului de Artă din Timișoara este un astfel de exemplu, fiind cel mai recent proiect printre multe altele organizate în Timișoara în acest an în care orașul este Capitală Europeană a Culturii”, a spus Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România și director general al Continental Automotive România.

Noile spații inaugurate contribuie la îmbogățirea peisajului cultural din Timișoara.

 „Pentru a dezvolta și mai mult raza de acțiune a Muzeului Național de Artă din Timișoara, medierea culturală are un rol important și este în continuă dezvoltare. Așadar, muzeul devine un spațiu interactiv în care vizitatorii depășesc barierele formale ale unei simple vizite, înțeleg mai bine activitatea muzeului și pot avea un contact direct cu actul de creație. Atelierele vor fi concepute pentru a promova cultura, creativitatea, învățarea și gândirea critică, iar acest lucru face ca vizita la muzeu să fie o experiență memorabilă pentru toți vizitatorii, copii și adulți”, a explicat Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Programul TM2023 este o oportunitate pentru capitala Banatului de a deveni mult mai atractivă atât pentru companii, cât și pentru oamenii care caută un oraș în care condițiile de trai ale societății sunt într-o continuă creștere. 

„Continental este un exemplu privind modul în care angajamentul unei companii aduce beneficii pentru întreaga regiune și țară. Compania demonstreză că, pe lângă a fi un mare angajator și o companie tehnologică, este de asemenea un membru responsabil al societății. Comunitatea germană din Timișoara contribuie la dezvoltarea durabilă a acestui oraș. Este vorba despre companii ce sprijină creșterea culturală, socială și economică a orașului și aduc aici armonie și noi oportunități concrete”, a adăugat Ovidiu Megan, directorul executiv al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.