Skip to main content

Reacţia lui Eugen Tomac la articolul Sursa de Vest privind refuzul membrilor PMP Timiş de a intra într-o alianţă cu USR

Războiul din interiorul Partidului Mişcarea Populară continuă, ba chiar se acutizează odată cu apropierea alegerilor din 2024.

Cum tabăra care îl susţine pe Cristian Diaconescu se opune alianţei cu USR, pe care o negociază Eugen Tomac, acesta are o primă reacţie.

CITEŞTE ŞI: Trasee modificate și program prelungit pentru mai multe mijloace de transport, în acest sfârșit de săptămână!

El spune că România are nevoie de o alianţă de dreapta, care să reprezinte o alternativă la actuala guvernare PSD-PNL, dar că nu va lua de unul singur o astfel de hotărâre.

Deocamdată este în discuţii cu cei de la USR, iar  decizie finală a PMP va fi luată în cadrul unui congres, în funcţie de cum vor vota membrii de partid.

Până atunci, orice discuţie pe acest subiect nu îşi are rostul, consideră Tomac, care a reacţionat la articolul din Sursa de Vest care prezenta poziţia PMP-iştilor din Timiş, reprezentaţi de Fedor Maşniţa.

Liderul PMP susţine că nici Maşniţa, nici Diaconescu nu au vreo calitate oficială în cadrul partidului, iar preşedintele de drept al organizaţiei judeţene este Claudiu Mihălceanu.

“În urma articolului apărut în data de 15.06.2023, în Sursa de Vest, cu titlul <<Alianţa PMP-USR, respinsă în Timiş! Preşedintele interimar al PMP Timiş, Fedor Maşniţa, se delimitează de Eugen Tomac>>, facem următoarele precizări:

Dl. Cristian Diaconescu nu mai deţine funcţia de preşedinte al Partidul Mişcarea Populară şi nici calitatea, în condiţiile în care acesta a fost exclus din PMP încă din martie 2022. În ceea ce priveşte situaţia de la Timiş, preşedintele organizaţiei este dl. Claudiu Mihălceanu, conform Hotărârii CEN nr. 22 din 19 martie 2022. Dl. Fedor Maşniţa nu are nicio calitate oficială în PMP Timiş. La acest moment, împotriva tuturor celor care îşi arogă funţii în PMP au fost făcute demersuri în instanţă şi plângeri penale pentru uzurparea de calităţi oficiale.

Noua conducere a PMP, aşa cum s-a decis atât în Congresul din februarie 2022 cât şi cel din martie 2023, este recunoscută inclusiv de către Autoritatea Electorală Permanentă. Singura calitate pe acre Cristian Diaconescu o are astăzi este de reclamant şi fost membru PMP.

Faptul că dumnealui încearcă din răsputeri să împiedice înscrierea în Registul partidelor a noii conduceri, prin formularea în mod abuziv, de acţiuni în instanţă, nu este decât un cumul de acţiuni al unui om setat doar să facă rău unui partid care l-a respins ca lider, în urma unui comportament inadcvat, concentrat doar pe prorpiul interes personal. Până la acest moment, toate acţiunile sale au fost respinse de instanţă, inclusiv cea mai recentă, din cursul zilei de 14.06.2023, când Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de strămutare a dosarului şi l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată”, transmite Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Iată textul integral transmis de Eugen Tomac:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.