Skip to main content

Reacţia lui Eugen Tomac la articolul Sursa de Vest privind refuzul membrilor PMP Timiş de a intra într-o alianţă cu USR

Războiul din interiorul Partidului Mişcarea Populară continuă, ba chiar se acutizează odată cu apropierea alegerilor din 2024.

Cum tabăra care îl susţine pe Cristian Diaconescu se opune alianţei cu USR, pe care o negociază Eugen Tomac, acesta are o primă reacţie.

CITEŞTE ŞI: Trasee modificate și program prelungit pentru mai multe mijloace de transport, în acest sfârșit de săptămână!

El spune că România are nevoie de o alianţă de dreapta, care să reprezinte o alternativă la actuala guvernare PSD-PNL, dar că nu va lua de unul singur o astfel de hotărâre.

Deocamdată este în discuţii cu cei de la USR, iar  decizie finală a PMP va fi luată în cadrul unui congres, în funcţie de cum vor vota membrii de partid.

Până atunci, orice discuţie pe acest subiect nu îşi are rostul, consideră Tomac, care a reacţionat la articolul din Sursa de Vest care prezenta poziţia PMP-iştilor din Timiş, reprezentaţi de Fedor Maşniţa.

Liderul PMP susţine că nici Maşniţa, nici Diaconescu nu au vreo calitate oficială în cadrul partidului, iar preşedintele de drept al organizaţiei judeţene este Claudiu Mihălceanu.

“În urma articolului apărut în data de 15.06.2023, în Sursa de Vest, cu titlul <<Alianţa PMP-USR, respinsă în Timiş! Preşedintele interimar al PMP Timiş, Fedor Maşniţa, se delimitează de Eugen Tomac>>, facem următoarele precizări:

Dl. Cristian Diaconescu nu mai deţine funcţia de preşedinte al Partidul Mişcarea Populară şi nici calitatea, în condiţiile în care acesta a fost exclus din PMP încă din martie 2022. În ceea ce priveşte situaţia de la Timiş, preşedintele organizaţiei este dl. Claudiu Mihălceanu, conform Hotărârii CEN nr. 22 din 19 martie 2022. Dl. Fedor Maşniţa nu are nicio calitate oficială în PMP Timiş. La acest moment, împotriva tuturor celor care îşi arogă funţii în PMP au fost făcute demersuri în instanţă şi plângeri penale pentru uzurparea de calităţi oficiale.

Noua conducere a PMP, aşa cum s-a decis atât în Congresul din februarie 2022 cât şi cel din martie 2023, este recunoscută inclusiv de către Autoritatea Electorală Permanentă. Singura calitate pe acre Cristian Diaconescu o are astăzi este de reclamant şi fost membru PMP.

Faptul că dumnealui încearcă din răsputeri să împiedice înscrierea în Registul partidelor a noii conduceri, prin formularea în mod abuziv, de acţiuni în instanţă, nu este decât un cumul de acţiuni al unui om setat doar să facă rău unui partid care l-a respins ca lider, în urma unui comportament inadcvat, concentrat doar pe prorpiul interes personal. Până la acest moment, toate acţiunile sale au fost respinse de instanţă, inclusiv cea mai recentă, din cursul zilei de 14.06.2023, când Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de strămutare a dosarului şi l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată”, transmite Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Iată textul integral transmis de Eugen Tomac:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.