Skip to main content

Protejatul primarului din Dumbrăviţa pierde lupta cu consilierul local, Alina Sperlea! Plângerile la CNCD şi în instanţă, nefondate

Decizia previzibilă a membrilor Consiliului Naţional pentru Combatarea Discriminării, care au analizat plângerea făcută de colonelul în rezervă, Marian Dănuţ Popa, împotriva Alinei Sperlea, consilier local în Dumbrăviţa.

Fost candidat pe listele USR, la alegerile din 2020, pentru Consiliul Local Dumbrăviţa, Popa a decis, anul trecut, să îşi încerce norocul şi la Poliţia Locală Dumbrăviţa.

Ajutat de colegii din USR, a depus toate eforturile pentru a îngroaşa numărul agenţilor din comună, mai ales că avea şi sprijiinul primarului Horia Bugarin şi al şefei de la Resurse Umane, Eniko.

Doar că aspiraţiile i s-au năruit, în momentul în care Alina Sperlea, fostă atletă de performanţă a vrut să verifice “pe viu”, corectitudinea concursului.

“Aveam informații că examenul este aranjat pentru domnul colonel Popa şi, cum la sport chiar mă pricep, am vrut să văd cum organizează Primăria acest examen. M-am amuzat maxim. Şefa Resurselor Umane spre exemplu, doamna Gal Eniko, a transpirat mai tare decât candidatul. De ce? Este simplu, doamna Gal avea temă de casă să–l favorize pe domnul Popa deoarece acesta este membru USR. Pe de altă parte, soțul doamnei Gal este grădinarul domnului primar Horia Bugarin. Aşa că prezenţa mea la proba fizică i-a dat planurile peste cap. Nu m-am putut abține, am filmat totul și am postat examenul domnului colonel pe facebook”, a declarat Alina Sperlea pentru Sursa de Vest.

Postarea Alinei Sperlea şi imaginile din timpul probei fizice pe care a susţinut-o Marian Dănuţ Popa au devenit virale.

Însă, colonelul în rezervă şi-a simţit imaginea prejudiciată, aşa că a făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, şoferi! Retricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, din cauza caniculei! Vezi aici care sunt drumurile afectate

Mai ales că după ce i-au văzut prestaţia, dumbrăviţenii şi-au exprimat dezacordul ca un bărbat de 61 de ani, supraponderal, să devină poliţist local.

“Eu nu înțeleg de ce s-a simțit jignit, nu este o rușine să ai 61 de ani, nu este rușine ca la această vârstă să fi supraponderal. Este într-adevăr rușinos dacă ești favorizat, dacă concursul este organizat cu dedicație”, a mai spus Sperlea, care la vremea respectivă a atras atenția, în spațiul public, asupra faptului că autoritățile din Primăria Dumbrăvița au încercat din răsputeri să aranjeze și proba scrisă pentru colonelul Popa.

În concluzie, comisia de concurs l-a punctat pe protejatul lui Horia Bugarin, la adevărata lui valoare, cu nota 2.

Tot atât noroc a avut şi cu plângerea făcută către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

“Colegiul Director hotărăşte:

Faptele sesizate nu întrunesc elementele constitutive ale art. 2, alin (1) coroborat cu art 15 din OG 137/2000, republicată şi se încadrează în limitele libertăţii de exprimare”, se arată în Decizia CNCD.

Colonelul în rezervă nu s-a liniştit şi a contestat hotărârea în instanţă, iar judecătorii l-au trimis acasă se se bucure de pensie.

“În campania din 2020, USR-iștii, sub conducerea domnului Horia Bugarin, ne-au înălțat speranțele cu vorbe frumoase despre decență, cinste, transparență și normalitate. Din păcate, astăzi mă găsesc singură în lupta cu un sistem corupt care și-a îngropat rădăcinile în Primăria noastră. Sunt supusă unei hărțuiri sistematice, plângeri care mă trimit în instanță și, mai nou, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cu toate aceste provocări, mă bucur că instituțiile statului își fac treaba și mă sprijină în demersul meu de a combate nedreptățile și abuzurile din primăria noastră. Îndemn autoritățile să investigheze în continuare toate plângerile și să se asigure că adevărul iese la iveală. Drepturile și demnitatea mea ca cetățean al acestei comune nu trebuie să fie îngrădite de domnul Bugarin care acum se teme de adevăr și de schimbare”, a declarat Alina Sperlea.

Pe măsură ce pierd procesele, USR-iştii devin tot mai tăcuţi.

Nici colonelul Popa, nici primarul care l-a luat sub aripa lui, nici consilierul personal al edilului, Cosmin Dan, care până nu demult era extrem de vocal, nu mai spun nimic.

CITEŞTE ŞI: Acoperișul unei case, în flăcări, după ce a fost lovit de trăsnet!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.