Skip to main content

Protejatul primarului din Dumbrăviţa pierde lupta cu consilierul local, Alina Sperlea! Plângerile la CNCD şi în instanţă, nefondate

Decizia previzibilă a membrilor Consiliului Naţional pentru Combatarea Discriminării, care au analizat plângerea făcută de colonelul în rezervă, Marian Dănuţ Popa, împotriva Alinei Sperlea, consilier local în Dumbrăviţa.

Fost candidat pe listele USR, la alegerile din 2020, pentru Consiliul Local Dumbrăviţa, Popa a decis, anul trecut, să îşi încerce norocul şi la Poliţia Locală Dumbrăviţa.

Ajutat de colegii din USR, a depus toate eforturile pentru a îngroaşa numărul agenţilor din comună, mai ales că avea şi sprijiinul primarului Horia Bugarin şi al şefei de la Resurse Umane, Eniko.

Doar că aspiraţiile i s-au năruit, în momentul în care Alina Sperlea, fostă atletă de performanţă a vrut să verifice “pe viu”, corectitudinea concursului.

“Aveam informații că examenul este aranjat pentru domnul colonel Popa şi, cum la sport chiar mă pricep, am vrut să văd cum organizează Primăria acest examen. M-am amuzat maxim. Şefa Resurselor Umane spre exemplu, doamna Gal Eniko, a transpirat mai tare decât candidatul. De ce? Este simplu, doamna Gal avea temă de casă să–l favorize pe domnul Popa deoarece acesta este membru USR. Pe de altă parte, soțul doamnei Gal este grădinarul domnului primar Horia Bugarin. Aşa că prezenţa mea la proba fizică i-a dat planurile peste cap. Nu m-am putut abține, am filmat totul și am postat examenul domnului colonel pe facebook”, a declarat Alina Sperlea pentru Sursa de Vest.

Postarea Alinei Sperlea şi imaginile din timpul probei fizice pe care a susţinut-o Marian Dănuţ Popa au devenit virale.

Însă, colonelul în rezervă şi-a simţit imaginea prejudiciată, aşa că a făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, şoferi! Retricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, din cauza caniculei! Vezi aici care sunt drumurile afectate

Mai ales că după ce i-au văzut prestaţia, dumbrăviţenii şi-au exprimat dezacordul ca un bărbat de 61 de ani, supraponderal, să devină poliţist local.

“Eu nu înțeleg de ce s-a simțit jignit, nu este o rușine să ai 61 de ani, nu este rușine ca la această vârstă să fi supraponderal. Este într-adevăr rușinos dacă ești favorizat, dacă concursul este organizat cu dedicație”, a mai spus Sperlea, care la vremea respectivă a atras atenția, în spațiul public, asupra faptului că autoritățile din Primăria Dumbrăvița au încercat din răsputeri să aranjeze și proba scrisă pentru colonelul Popa.

În concluzie, comisia de concurs l-a punctat pe protejatul lui Horia Bugarin, la adevărata lui valoare, cu nota 2.

Tot atât noroc a avut şi cu plângerea făcută către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

“Colegiul Director hotărăşte:

Faptele sesizate nu întrunesc elementele constitutive ale art. 2, alin (1) coroborat cu art 15 din OG 137/2000, republicată şi se încadrează în limitele libertăţii de exprimare”, se arată în Decizia CNCD.

Colonelul în rezervă nu s-a liniştit şi a contestat hotărârea în instanţă, iar judecătorii l-au trimis acasă se se bucure de pensie.

“În campania din 2020, USR-iștii, sub conducerea domnului Horia Bugarin, ne-au înălțat speranțele cu vorbe frumoase despre decență, cinste, transparență și normalitate. Din păcate, astăzi mă găsesc singură în lupta cu un sistem corupt care și-a îngropat rădăcinile în Primăria noastră. Sunt supusă unei hărțuiri sistematice, plângeri care mă trimit în instanță și, mai nou, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cu toate aceste provocări, mă bucur că instituțiile statului își fac treaba și mă sprijină în demersul meu de a combate nedreptățile și abuzurile din primăria noastră. Îndemn autoritățile să investigheze în continuare toate plângerile și să se asigure că adevărul iese la iveală. Drepturile și demnitatea mea ca cetățean al acestei comune nu trebuie să fie îngrădite de domnul Bugarin care acum se teme de adevăr și de schimbare”, a declarat Alina Sperlea.

Pe măsură ce pierd procesele, USR-iştii devin tot mai tăcuţi.

Nici colonelul Popa, nici primarul care l-a luat sub aripa lui, nici consilierul personal al edilului, Cosmin Dan, care până nu demult era extrem de vocal, nu mai spun nimic.

CITEŞTE ŞI: Acoperișul unei case, în flăcări, după ce a fost lovit de trăsnet!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.