Skip to main content

Polițiștii au salvat 12 câini înfometați și ținuți în condiții greu de imaginat! Proprietarul este cercetat și pentru uciderea altor două animale

Polițiștii de la Protecția Animalelor au salvat 12 câini înfometați și chinuiți de proprietarul acestora.

Oamenii legii au făcut un control la domiciliul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Hărău, județul Hunedoara, care deținea mai multe animale.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că proprietarul a aplicat rele tratamente față de 12 animale, prin înfometarea și privarea acestora de libertate de mișcare și asistență medicală. În plus, în perioada 01 -12 iulie a ucis cu intenție doi câini.

De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul, în perioada 2021 – 2023, a săvârșit intervenții chirurgicale pentru modificarea aspectului unui animal din specia canină, rasa Kangal, prin cuparea urechilor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schingiuirea animalelor, uciderea animalelor cu intenție, fără drept și intervenții chirugicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale. Polițiștii au stabilit că cele 12 exemplare canine, de diferite rase sau metiși (dintre care 3 aparțin unor rase considerate de legislația în vigoare ca fiind periculoase) era deținute în condiții improprii de bărbat, în vederea înmulțirii și a comercializării ilegale”, transmite IPJ Hunedoara.

La finalizarea controlului, polițiștii au luat măsura plasării într-un adăpost autorizat pentru protecția animalelor a celor 12 câini.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.