Skip to main content

Primele două cazuri de coronavirus, la Timişoara! Confirmarea a venit în urmă cu foarte puţin timp

Inevitabilul s-a produs! Doi pacienți au fost diagnosticați în urmă cu foarte puţin cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani din județul Maramureș și o femeie de 38 de ani din Timișoara.

Femeia de 38 de ani din Timișoara a fost în data de 17 februarie a fost la Bergamo, după ncare s-a întors în țară. Acesta era izolată la domiciliu, iar pe 25 februarie a început să se simtă rău. Două zile mai târziu, în data de 27 februarie aceasta s-a prezentat la spital pentru investigații, după care a fost trimisă din nou acasă, la izolare, pentru că nu prezenta simptome ale infecției cu COVID-19. Analizele de laborator au confirmat prezența coronavirusului.

Și bărbatul de 45 de ani din Maramureș a fost în Italia. De îndată ce s-a întors în țară, acesta s-a prezentat la spital cu febră, în Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. El a fost transferat la Spitalul din Cluj Napoca.

Avem două teste pozitive, la un pacient care este internat la Cluj-Napoca și este din Maramureș, și la o femeie din Timișoara, care s-a prezentat ieri cu o ușoară tuse, fiind plecată o zi, în urmă cu o săptămână în Bergamo. Era izolată la domiciliu, conform recomandărilor, dacă consideră că are simptomatologie să se prezinte la spital. S-a prezentat ieri, a fost consultată, nu avea febră, tusea era minoră, motiv pentru care s-au recoltat proble pentru analizele de coronavirus și a fost lăsată să continue izolarea la domiciliu. Astăzi, când testul a fost confirmat pozitiv, a fost anunțată, așteaptă o salvare specială de la ISU, pentru a fi adusă la spital”, a declarat Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Urmează acum ca Direcția de Sănătate Publică să facă o achetă epidemiologică, pentru a stabili cu cine au luat contact cei doi pacienți.

Cele două persoane au venit dinafara zonei unde se află carantinarea, în Italia.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a luat la cunostiinta astazi 28.02.2020, in jurul orei 14.00, de pozitivarea testului pentru COVID 19 efectuat de catre Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” Timisoara unei persoane de 38 ani, sex feminin, care a vizitat localitatea San Giovanni Bianco, 30 km de Bergamo, în perioada 19-20.02.2020. Din informatiile noastre, incepand cu data de  25.02.2020 persoana in cauza a prezentat subfebrilitati și tuse rara iar  în 27.02.2020 s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes”din Timisoara. A fost consultata și i s-a făcut testul pentru gripa sezoniera, care a ieșit negativ. Totodată, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, având în vedere istoricul de calatorie relativ recent in Italia, ulterior fiind lăsată la domiciliu. Astăzi în 28.02.2020 au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 si rezultatul a fost pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Timiș, a anuntat Servicul 112 in vederea transportului persoanei in cauza in conditii de siguranta la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes”Timisoara, conform metodologiei. Din primele informatii obtinute de la pacienta, aceasta locuieste singura. Prin personalul de specialitate, Direcția de Sănătate Publică Timiș a demarat de urgenta ancheta epidemiologica, deplasandu-se la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes”Timisoara pentru a obtine primele informatii in vederea stabilirii contactilor. Ancheta se afla in desfasurare”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.