Skip to main content

Premieră naţională! Fenomenul “Big Bench” ajunge în România, pe dealurile satului Labaşinţ

Duminică va avea loc inaugurarea primei primei Big Bench din România, la hotarul dintre județele Timiș și Arad, în cel mai înalt punct belvedere de pe dealurile satului dispărut Labașinț, în comuna Șiștarovăț, județul Arad.

Această bancă uriașă face parte dintr-un proiect global de susținere a turismului și este creația lui Chris Bangle, un designer vizionar, care a pus bazele unei experiențe unice în peisajul Borgata, din Clavesana, Italia.

CITEŞTE ŞI: Semnal de alarmă tras de cardiologii de la Spitalul CFR Timișoara. Creşte numărul pacienților cu ateroscleroză, care poate provoca infarct miocardic

Big Bench a devenit rapid o atracție pentru localnici și vizitatori deopotrivă.

Dincolo de designul său neobișnuit, această bancă a reprezentat ceva mai mult decât un simplu obiect de mobilier urban.

A devenit o parte integrantă a experienței colective a comunității, invitându-i pe oameni să se simtă ca niște copii, să se bucure de frumusețea peisajului și să-și schimbe perspectiva asupra lumii din jur.

Cu trecerea timpului, această idee a inspirat și alte persoane să creeze bănci uriașe. Așa s-a născut Asociația Big Bench Community Project (BBCP) în 2015, cu misiunea de a promova și sprijini construirea acestor bănci uriașe, menținând spiritul lor autentic și non-profit.

Pe măsură ce numărul băncilor uriașe creștea, Asociația BBCP a evoluat într-o fundație, în 2021, angajată să susțină dezvoltarea și reglementarea noilor proiecte de Big Bench.

Fundația a sprijinit activități colaterale legate de Big Bench, precum și proiecte caritabile pentru implicarea copiilor în activități artistice.

Important de spus este că BBCP nu vinde bănci, ci încurajează și susține comunitățile să le creeze și să le integreze în peisajul urban.

CITEŞTE ŞI: Alertă, la Timișoara, după o crimă înfiorătoare! O femeie a fost omorâtă în bătaie, în propria casă

Este un efort colectiv de a aduce bucurie, frumusețe și schimbare în modul în care privim lumea din jur.

Reprezentanții Agrovillage&Labașinț Forest își doresc ca această bancă să fie simbolul renașterii unei comunități, care a trăit aici, sute de ani.

De aici, începe viitorul acestei regiuni, cu o floră deosebită și o faună pe măsură, una din cele mai verzi zone din vestul acestei țării, în care oamenii se întorc, în condiții bine stabilite, în armonie cu natura.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.