Skip to main content

Peste 5.200 de elevi de clasa a VIII-a, din Timiș, își testează cunoștințele în cadrul unei simulări suplimentare pentru Evaluarea Națională!

Astăzi a avut loc prima probă din cadrul simulărilor suplimentare a Evaluării Naționale, testare organizată de Inspectoratul Școlar Timiș.

Mai exact, în perioada 30-31 ianuarie, elevii de clasa a VIII-a susțin proba scrisă la limba și literatura română și proba obligatorie a profilului, pentru a vedea care este nivelul loc de pregătire.

În această dimineață, a avut loc proba la Limba și Literatura Română, la care au participat peste 5.200 de elevi. Proba a început la ora 9 și a durat 2 ore și 15 minute.

Astăzi, 30 ianuarie, are loc prima probă în cadrul simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2022-2023 organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, proba de Limba și Literatura Română. Asigurarea transferului de subiecte s-a realizat în condiții de securitate pentru toate unitățile de învățământ din județul Timiș. Numărul elevilor participanți astăzi la proba de simulare a evaluării naționale județene pentru susținerea probei de Limba și literatura română este de 5.237 repartizați în 143 de unități de învățământ cu personalitate juridică din mediul urban și rural”, spune Simona Bejan, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Subiectele au fost elaborate în cadrul unor comisii de specialitate constituite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. De asemenea, corectarea se va realiza în echipe de doi profesori. Comunicarea rezultatelor către elevi se va realiza, conform calendarului, în data de 13 februarie.

În Timiș, testarea s-a desfășurat fără probleme.

Mâine, elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea la matematică sau istorie, în funcție de profil.

Și elevii de clasa a XII-a au susținut prima probă a simulării județene. Au fost prezenți aproape 3.500 de copii, iar 1.250 au lipsit de la testarea de astăzi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.