Skip to main content

Falimentul Colterm, tot mai aproape! Administraţia Fritz repetă greşeala de anul trecut, care a adus companiei, o amendă de 14,5 milioane de euro

Administratorul judiciar al Colterm a depus o adresă la Primăria Timişoara, prin care solicită adoptarea unei Hotărâri pentru alocarea banilor necesari pentru cumpărarea certificatelor verzi aferente anului trecut.

Este vorba despre 80 de milioane de lei cu care societatea de termoficare trebuie să plătească cele 227.000 de certificate de gaze cu efect de seră, până pe data de 30 aprilie.

Administratorul judiciar oferă Primăriei şi câteva variante prin care să aloce aceşti bani: majorare capital social, reîntregire activ, plăţi în avans subvenţii sau plata în avans a pierderilor tehnologice pentru anul trecut.

CITEŞTE ŞI: Cozile umilinţei, la Timişoara! Sute de oameni cu venituri reduse, aşteaptă ajutoare alimentare de la UE

În cazul în care banii nu ajung cât mai rapid în conturile Colterm, societatea riscă falimentul.

„Solicităm să aveţi în vedere faptul că în ipoteza în care Colterm SA nu va achita până cel târziu în data de 30.04.2023, certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, contribuţia şi penalităţile de întârziere pe care le va aplica AFM debitoarei Colterm SA, în conformitate cu prevederile art 18 din HG 780/2006, prin decizie de impunere ce constituie titlu executoriu, vor conduce la declanşarea procedurii de faliment a debitoarei Colterm SA”, arată administratorul judiciar al Colterm, în notificarea trimisă Primăriei Timişoara.

Radu Ţoancă, consilier local PSD, atrage atenţia că falimentul va lăsa Timişoara fără apă şi căldură, iar firma de insolvenţă va cere socoteală administraţiei locale pentru acest colaps.

„În cazul în care Primăria și Consiliul Local Timișoara nu vor opta pentru una din cele 2 soluții sugerate de administratorul judiciar ( mărirea capitalului social sau plata pierderilor tehnologice ) în luna mai a acestui an Colterm va intra în faliment, iar cei 50 000 de abonați vor rămâne fără apă caldă și caldură! Firma de insolvență atrage atenția administrației publice locale că va fi acționată în instanță de către Colterm pentru prejudiciile unui faliment iminent!„, a scris Radu Ţoancă pe facebook.

El cere convocarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Local, înainte de adoptarea Bugetului pe anul 2023, pentru stabilirea modalităţii legale de sprijin financiar care să împiedice falimentul Colterm.

„Atragem atenția că o adresă similară trimisă PMT la începutul anului 2022 a fost ignorată de edili, iar consecințele pentru Colterm au fost catrastrofale : încasarea unei amenzi de 14,5 milioane de euro!”, a mai scris Ţoancă.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Explozie la subsolul unui bloc! Toţi locatarii au fost evacuaţi de către pompieri

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.