Skip to main content

Momentul exact în care se reia circulația tramvaiului 5! Știm când va face prima garnitură traseul complet Ronaț- Stația Meteo

Probele garniturii pe traseu s-au finalizat, astfel că după 7 ani în care nu a circulat, tramvaiul 5 își reia cursele obişnuite din Ronaț până la stația Meteo – Pădurea Verde şi invers.

Acest lucru se va întâmpla astăui, la ora 18:00, când trei tramvaie vor pleca din bucla de pe Calea Bogdăneștilor, pe traseul Bogdăneștilor – Cetății – buclă Torontalului, după care vor parcurge traseul normal.

Cum lucrările de modernizare a bulevardului nu au fost încă recepționate, iar constructorul mai are de făcut retușuri, municipalitatea anunță că, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 9:30 și 15:30, traseul liniei 5 va fi deviat de la intersecția Bogdăneștilor – Cetății, spre bucla de pe Calea Torontalului. În restul zilei, dar și în weekend, nu se va circula deviat.

De asemenea, până la recepționarea lucrărilor, linia 5 tramvaie este dublată de linia 5 autobuze, care își păstrează programul și traseul obișnuit.

„Tramvaiul 5 e din nou pe linii după o așteptare de 7 ani. Reconectăm Ronațul cu capătul celălalt al orașului, cu tramvaiul. Sunt încrezător că tot mai mulți timișoreni vor alege deplasarea cu tramvaiul, având în vedere că avem condiții de călătorie mult, mult mai bune: tramvaie noi, infrastructură nouă, stații de așteptare accesibile tuturor. Lucrările nu s-au terminat, continuăm la Solventul. În viitor, linia de tramvai va continua prin pasajul și podul de la Solventul până la depoul din Dâmbovița și va conecta și mai bine zona Ronaț-Blașcovici de oraș”, a declarat primarul Dominic Fritz

Stațiile liniei 5 tramvaie sunt următoarele:

Tur: 

A. M. Guttenbrunn (Ronaț); Madona; G. Alexandrescu; A. Lăpușneanu; Macilor; Balta Verde; Mendeleev; Circumvalațiunii (Brediceanu); Piața 700; Piața Libertății; Hotel Continental (Bega); Prefectură; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Piața Traian; Prințul Turcesc; Piața Sarmizegetusa; Lalelelor; Piața V. Economu (Modern); Spitalul Victor Babeș; Stația Meteo.

Retur: 

Stația Meteo; U.M.T.; Poliția Locală; Gara de Est; Piața Badea Cârțan; Piața Traian; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Prefectură; Hotel Continental (BNR); Piața Libertății; Piața 700; Circumvalațiunii (Brediceanu); Mendeleev; Balta Verde; Macilor; A. Lăpușneanu; G. Alexandrescu; Madona; A. M. Guttenbrunn (Ronaț).

Valoarea totală a investiției de pe Calea Bogdăneștilor este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.