Skip to main content

Mâine începe vânzarea biletelor pentru expoziţia lucrărilor lui Constantin Brâncuşi! Cât trebuie să plăteşti ca să admiri operele marelui artist?

Mai sunt două luni până la momentul deschiderii expoziţiei Brâncuşi de la Timişoara, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul programului TM2023.

De mâine, timişorenii şi turiştii pot să îşi cumpere bilete, pentru a putea admira lucrările care vor fi expuse la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, în perioada 30 septembrie 2023-28 ianuarie 2024.

Iată lista de preţuri:

– Taxă vizitare expoziție temporară Constantin Brâncuși, adulți = 88 lei/bilet

– Taxă vizitare expoziție temporară Constantin Brâncuși + acces integral expoziții MNArT, adulți = 100 lei/bilet

– Taxă vizitare expoziție temporară Constantin Brâncuși, studenți = 22 lei/bilet

– Taxă vizitare expoziție temporară Constantin Brâncuși, pensionari = 55 lei/bilet

– Taxă tur ghidat pentru clase de elevi (grup limitat la un număr de 20-30 elevi) = 500 lei/grup

– Taxă tur ghidat pentru grupe de studenți (grup limitat la un număr de 10-20 studenți) = 500 lei/grup

– Taxă tur ghidat pentru adulți (grup limitat la un număr de 10-15 persoane) = 500 lei/grup

CITEŞTE ŞI: Un profesor din Timiș, eliminat de la Definitivat, pentru tentativă de fraudare a examenului!

Timişorenii şi turiştii vor putea admira, în cele patru luni, cât durează expoziţia, sculpturi emblematice din perioada de maturitate a artistului, multe dintre ele fiind aduse din mari muzee ale lumii, precum Centrul Pompidou sau Tate Gallery, dar și din colecții muzeale și private din România.

De asemenea, va fi expusă o selecție inedită de fotografii și fragmente filmate de artist, oferind o perspectivă mai largă asupra creației sale.

Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui peste 100 de opere semnate de Brâncuși, iar multe dintre acestea vor fi expuse pentru prima dată în România, reprezentând o oportunitate rară pentru pasionații de artă să se apropie de geniul creator al marelui artist român.

Expoziţia este sprijinită financiar de Consiliul Județean Timiș și este organizată în parteneriat de Muzeul Național de Artă Timișoara și Fundația Art Encounters, în colaborare cu Institutul Francez din România.

Expoziția va fi o experiență culturală inegalabilă, oferind publicului ocazia să exploreze lucrări precum „Ecroseu”, „Cap de copip”, „Prometeu”, „Muza adormită”, „Domnișoara Pogany”, „Rugăciune”, „Măiastra”, „Pasăre în văzduh” și „Coloana fără sfârșit III”, alături de diferite desene și fotografii realizate de mâna maestrului.

Expoziția se anunță a fi un eveniment memorabil, aducând un omagiu marelui artist român și oferind oportunitatea de a descoperi creația sa genială pentru localnicii și turiștii care vor vizita Timișoara în perioada menționată.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr de 27 de ani, rănit în câmp, după ce un utilaj agricol a luat foc!

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.