Skip to main content

Încep lucrările de construcție a noii pasarele Gelu – Crizantemelor! Vechiul pod a fost demolat

Etapa de demolare a vechii Pasarele Gelu s-a terminat și acum, constructorul a început construcția noii pasarele.

Aceasta este o investiție a Primăriei Timișoara finanțată integral de la bugetul local. 

Până în prezent, rețeaua electrică a fost mutată pe structura provizorie, pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică. Pasarela a fost demolată, inclusiv picioarele de pod de pe mal (culee). Au fost montate structurile metalice provizorii pentru asigurarea malurilor, iar pe partea cu Splaiul Nicolae Titulescu au fost executate forajele necesare pentru turnarea elementelor de susținere ale viitorului pasaj, amplasate atât în apă cât și pe mal.

În luna august, vor fi executate forajele similare pe partea cu Splaiul Tudor Vladimirescu și se vor finaliza structurile de rezistență deja turnate pe celălalt mal. Vor fi armate structurile de rezistență definitive și se va turna betonul în forajele pentru elementele de susținere ale pasarelei.

Noua pasarelă va fi avea o zonă cu lățimea variabilă între 5,40 m si 8,00 m, care va include trasee pietonale, piste de biciclete, amenajări de iluminat public, scuaruri în partea centrală și spații verzi. Vor fi plantați 14 arbori pitici în ghiveci propriu și 40 de frasini. Pasarela va fi prevăzută cu iluminat public, arhitectural și parapete de protecție din oțel zincat. Rampele de acces la pod sunt proiectate astfel încât pe pasarelă să poată circula pietonii, bicicliștii, dar și persoane cu handicap locomotor.

Din 1 august, se reia și circulația cu vaporetto, care a fost întreruptă pe perioada lucrărilor de demolare. Vaporașele circulă pe traseul cuprins între strada Ardealul și Uzina de Apă, iar programul curselor a rămas același.  

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.