Skip to main content

Încep lucrările de construcție a noii pasarele Gelu – Crizantemelor! Vechiul pod a fost demolat

Etapa de demolare a vechii Pasarele Gelu s-a terminat și acum, constructorul a început construcția noii pasarele.

Aceasta este o investiție a Primăriei Timișoara finanțată integral de la bugetul local. 

Până în prezent, rețeaua electrică a fost mutată pe structura provizorie, pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică. Pasarela a fost demolată, inclusiv picioarele de pod de pe mal (culee). Au fost montate structurile metalice provizorii pentru asigurarea malurilor, iar pe partea cu Splaiul Nicolae Titulescu au fost executate forajele necesare pentru turnarea elementelor de susținere ale viitorului pasaj, amplasate atât în apă cât și pe mal.

În luna august, vor fi executate forajele similare pe partea cu Splaiul Tudor Vladimirescu și se vor finaliza structurile de rezistență deja turnate pe celălalt mal. Vor fi armate structurile de rezistență definitive și se va turna betonul în forajele pentru elementele de susținere ale pasarelei.

Noua pasarelă va fi avea o zonă cu lățimea variabilă între 5,40 m si 8,00 m, care va include trasee pietonale, piste de biciclete, amenajări de iluminat public, scuaruri în partea centrală și spații verzi. Vor fi plantați 14 arbori pitici în ghiveci propriu și 40 de frasini. Pasarela va fi prevăzută cu iluminat public, arhitectural și parapete de protecție din oțel zincat. Rampele de acces la pod sunt proiectate astfel încât pe pasarelă să poată circula pietonii, bicicliștii, dar și persoane cu handicap locomotor.

Din 1 august, se reia și circulația cu vaporetto, care a fost întreruptă pe perioada lucrărilor de demolare. Vaporașele circulă pe traseul cuprins între strada Ardealul și Uzina de Apă, iar programul curselor a rămas același.  

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.