Skip to main content

Madeira și Seychelles, în topul destinațiilor de vacanță preferate de români, pentru această vară!

Pentru că suntem în plin sezon estival și cu toții dorim un concediu de vis, Eturia vine cu oferte de neratat.

“Sezonul estival a debutat deja pentru turiștii noștri aflați în căutare de vacanțe. Observăm, în acest context, că apetitul pentru călătorii se află pe un trend ascendent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Urmărind rezervările, atât prin cele două platforme online WWW.SEJUREXOTIC.RO și WWW.SEJUREUROPA.RO, cât și pe canalele tradiționale ale agenției noastre, am observat, până în acest moment, o creștere a cererilor cu 15%, iar alegerile sunt dintre cele mai diverse, conaționalii noștri alegând atât insule din Europa, cât și destinații din insulele Oceanului Indian, America, Asia, Africa sau Caraibe. Astfel, la finalul acestui sezon de vacanțe, preconizăm o creștere a vânzărilor cu 20% față de 2023“, declară Ana Maria Gherasim, director de vânzări Eturia

Cele mai multe vacanțe, din această perioadă, se desfășoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru familiile cu copii, cei mici călătorind gratuit, singura condiție fiind ca ei să stea în aceeași cameră cu părintii, până la 2 minori până în 12 ani.


Pe de altă parte, vacanțele dedicate cuplurilor nu lipsesc din topul vânzărilor din acest moment, fie că aleg vacanțe în doi, sau experiențe mai complexe împreună cu un însoțitor de grup.

“Când vine vorba despre bugetul mediu investit de un turist român pentru vacanța de vară, pentru Europa observăm că investesc un buget mediu de 800 euro, având în vedere că multe plecari din acestă perioadă (Paris, Barcelona, Sicilia, Sardinia, Nisa, Lisabona) se regăsesc în ofertele noastre la tarife sub 700 euro, dar sunt și destinații precum Madeira, unde, pentru un sejur de 7 nopți, prețurile pornesc de la 890 euro. Pe de altă parte, un sejur de zece zile pe plajele exotice din Seychelles, în luna august 2024, poate fi achiziționat de la 1890 euro/persoană,” declară Ana Maria Gherasim

Pentru vara anului 2024, topul destinațiilor europene este condus de Madeira urmată îndeaproape de Tenerife, Palma de Mallorca, Nisa și Sicilia. Pentru destinațiile mai îndepartate trendul verii este compus dintr-un mix de Asia si Africa: Seychelles, Tanzania, Malaezia, Kenya și Indonezia.

“Pentru aceasta vară, observăm că turiștii români sunt deschiși să exploreze mai mult Portugalia, Italia (Ischia, Capri si Napoli) sau Franța unde pe lângă Paris aleg pachete pentru descoperirea metropolei, combinate cu Valea Loarei sau Mont Saint Michel, unii fac oprire și la Disneyland, mai ales ca este o atracție extrem de apreciată de familii. Scoția reprezintă o altă destinație atragătoare în vara 2024, la fel și Islanda, cu o clima mai prietenoasă și un peisaj spectaculos. O altă noutate a acestui an o reprezintă numărul în creștere a clienților Eturia care aleg croazierele pentru Islanda, Groenlanda, fiordurile Norvegiene, chiar și Alaska”, declară directorulde vânzări Eturia

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made celor care vor să trăiască o călătorie exotică autentică oriunde pe glob la standarde superioare în turism. Agenția de turism Eturia are peste 70 de angajați și a încheiat anul 2023 cu un rulaj de peste 28 milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.