Skip to main content

Lumânări aprinse, pe treptele Operei din Timişoara, la un an de la invadarea Ucrainei

365 de lumânări aprinse, câte una pentru fiecare zi care a trecut de când Vladimir Putin şi-a trimis armata în Ucraina.

Aşa au ales ucrainenii şi timişorenii să marcheze împlinirea unui an de război.

Peste 200 de persoane s-au adunat în această seară, în Piaţa Victoriei, unde i-au comemorat pe cei ucişi în atacurile nemiloase.

CITEŞTE ŞI: Video: Ceremonie inedită! Doi tineri au purtat uniforma de poliţist şi cea de pompier, la cununia civilă

„Nimeni nu are dreptul să le ia copiilor, speranţa că vor trăi în pace. Nimeni nu are dreptul să ignore voinţa cetăţenilor unei ţări. Nimeni nu are dreptul să ucidă civili, sub niciun pretext. Nimeni nu are dreptul să nesocotească dreptul la viaţă al fiecărei fiinţe vii, al fiecărui copil, al fiecărei femei, al fiecărui bărbat”, spune Maria Szabo Condrei, inspector de limba ucraineană – ISJTimiş.

În cele 365 de zile care s-au scurs de la începutul războiului, milioane de ucraineni au fugit din calea invadatorilor, iar mulţi dintre ei au ales România.

Dintre aceştia, peste 3.500 au trecut pragul centrului de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și au primit sprijin de specialitate.

CITEŞTE ŞI: Tragedia din Pasajul Michelangelo se poate repeta oricând! Primarul Timişoarei: “Refuz să mai tac şi să devin complicele unui stat care ucide”

De asemenea, peste 100 de copii ucraineni au fost integrați în școlile și grădinițele din Timișoara.

„Timişoara a rămas fidelă propriilor idealuri afirmate în timpul Revoluţiei din 1989 şi înscrise în textul Proclamaţiei, să ceară lumii libere să protejeze victimele invaziei ruseşti şi să le arate că dincolo de cortina de fier vor găsi mereu o mână întinsă”, mai spune Maria Szabo Condrei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.