Skip to main content

Tragedia din Pasajul Michelangelo se poate repeta oricând! Primarul Timişoarei: “Refuz să mai tac şi să devin complicele unui stat care ucide”

Tragedia petrecută în noaptea de 22 spre 23 februarie, în Pasajul Michelangelo din Timişoara, readuce în atenţia autorităţilor locale, problema vitezomanilor care nu sunt traşi la răspundere.

Primarul oraşului, Dominic Fritz, este revoltat că şoferii care calcă prea tare pedala de acceleraţie şi sunt înregistraţi de radarele municipalităţii, nu pot fi amendaţi.

Dacă legea ar permite sancţionarea lor, ar scădea numărul vizetomanilor şi implicit şi cel al accidentelor grave, consideră edilul.

CITEŞTE ŞI: Hai să îţi pregăteşti garderoba, pentru primăvară! Începe o nouă ediţie a Salonului Industriei Uşoare

“Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență. Ieri doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo. Probabil șoferul a știut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat”, a scris Dominic Fritz, pe facebook.

Edilul mai spune că doar în ultimele 10 zile, în Pasajul Michelangelo au fost înregistrate 78.796 de depășiri ale limitei de viteză.

Într-unul dintre aceste cazuri, o maşină rula cu 140 de km/oră, cu două zile înainte de producerea tragediei în care doi tineri au murit, iar alţi doi au fost grav răniţi.

“Mașina pe care o vedeți în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe șofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare. Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78 de mii de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi. Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot … Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date poliției. Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol (…) Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?”, mai scrie Fritz.

Primarul face un nou apel către Poliţie să găsească soluţiile legale pentru a putea folosi datele înregistrate de radarele municipalităţii.

Asta în contextul în care legea prevede ca amenzile pentru încălcarea regulilor de circulaţie să fie date doar în baza datelor înregistrate de mijloace tehnice care aparţin Poliţiei.

CITEŞTE ŞI: Noi detalii în cazul carnagiului din Pasajul Michelangelo! Ce arată analizele toxicologice ale şoferului?

Anul trecut s-a făcut o modificare legislativă care permite şi folosirea altor radare, însă regula este valabilă doar pentru drumurile naţionale, autostrăzi şi drumuri expres.

Tocmai de aceea, primarul Timişoarei cere Parlamentului și Guvernului să includă şi drumurile municipale într-un astfel de sistem.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.