Skip to main content

Îţi retrăieşti copilăria, la Teatrul German din Timişoara! Crăiasa Zăpezii, un basm pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, de Ziua Copilului

Teatrul German invită, de ziua lor, toți copiii la două reprezentații ale spectacolului „Crăiasa Zăpezii” de Evgheni Schwarz, regia de László Béres, programate pentru 31 mai 2023, ora 13.30, și 1 iunie 2023, ora 18.00.

După ce Crăiasa Zăpezii îl sărută pe micul Kai, îl duce pe acesta în regatul ei, departe în nord, unde totul este acoperit de zăpadă și gheață.

Acolo Kai se plictisește și deși nu și-a uitat bunica și prietena de joacă, pe Gerda, nu le mai iubește. I-a lovit oare un ciob de gheață inima, care acum este rece?

CITEŞTE ŞI: Accident pe autostradă! O dubiţă s-a dezmembrat, după impactul violent cu un tir

Cum Kai nu se întoarce nici măcar după mai multe săptămâni de zile, Gerda pornește în căutarea lui.

Ajunge într-un regat al cărui rege vrea să o întemnițeze, dar are noroc cu o prințesa și cu un prinț, care o ajută să-și continue drumul.

Apoi cade în mâinile unei bande de tâlhari, care cine știe ce ar fi făcut cu ea, dacă nu ar fi intervenit fiica șefei tâlharilor, care o consideră imediat o prietenă. Un ren isteț o duce în cele din urmă pe Gerda în nord, unde îl găsește pe Kai transformat, aproape de recunoscut în palatul Reginei Zăpezii.

Scriitorul rus Evgheni Schwarz este autorul piesei „Regina Zăpezii”, scrisă în perioada interbelică, folosind motive ale basmului semnat de Hans Christian Andersen.

În timp ce povestirea nu a avut prea mult ecou pe la mijlocul secolului al XIX-lea, adaptarea lui pentru teatru, care a venit aproape un secol mai târziu, a avut un succes incomparabil mai mare.

Acest lucru se datorează, probabil, faptului că piesa nu doar că scoate în evidență foarte clar contradicția dintre emoție și rațiune, ori dintre bogați și săraci, dar denunță și condițiile politice din perioada stalinistă, chiar dacă într-un mod voalat. În timp ce în ultimele decenii au fost realizate numeroase filme, printre care și cel Disney, care a adaptat și tratează liber povestea lui Andersen, piesa-basm a autorului rus oferă mai multe straturi de interpretare și se adresează atât copiilor, cât și adulților.

CITEŞTE ŞI: Cea mai bună echipă universitară de fotbal este la Timişoara! Jucătorii de la UVT sunt din nou, campioni naţionali

Regia: László Béres • Decorul și costumele: Erika Márton (invitat) • Muzica: Tibor Cári • Coregrafia: Attila Bokor (invitat) • Asistența de regie: Harald Weisz • Asistența de scenografie: Ioana Popescu • Machiajul: Bojita Ilici • Regia tehnică: Costinel Stănescu

Cu: Rareș Hontzu, Robert Bogdanov-Schein, Isa Berger, Isolde Cobeţ, Boris Gaza, Daniela Török, Radu Brănici, Oana Vidoni, Alexandru Mihăescu, Dana Borteanu, Marc Illich, Aida Olaru, Daniel Ghidel, Silvia Török, Richard Hladik, Radu Brănici.

Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română, iar biletele pot fi cumpărate aici.

Teatrul German oferă reduceri de preț pentru grupurile organizate care doresc să vadă un spectacol.

Astfel, cei care doresc să vizioneze o producție cu un grup școlar sau cu un grup organizat sunt sfătuiţi să ia legătura cu Iulia Molnar, impresarul teatrului: impresariat@dstt.ro, sau tel. +40 722 655 466.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.