Skip to main content

Interes uriaş, de Zilele Europene ale Arheologiei! Sute de copii, prezenţi în Peștera Românești, alături de specialişti de la Muzeul Naţional al Banatului

Timp de trei zile, Peştera Româneşi s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru grupurile de copii care, însoţiţi de specialişti de la Muzeul Naţional al Banatului au sărbătorit altfel, Zilele Europene ale Arheologiei.

Au fost prezenţi peste 300 de copii curioși și adulți pasionați de istorie și arheologie.

În cadrul acestor zile speciale, participanții au avut ocazia să exploreze Peștera Românești și să descopere secretele recent dezvăluite de echipa de arheologi a muzeului.

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a cunoașterii, unde micii exploratori și-au putut trăi visul de a fi arheologi pentru o zi.

Traseul, deși nu a fost unul ușor, a fost plin de surprize și revelații, oferindu-le participanților o experiență unică și educativă.

„Vă mulțumim că ați participat în număr atât de mare și ne-ați făcut să ne simțim ca într-o adevărată familie de exploratori”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Muzeului Naţional al Banatului.

Acest eveniment demonstrează încă o dată importanța și impactul activităților educative și culturale organizate de Muzeul Național al Banatului, contribuind la dezvoltarea interesului pentru arheologie și istorie în rândul tinerilor și al comunității locale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.