Skip to main content

Canicula pune în alertă autoritățile locale! Se deschid punctele de prim ajutor, în mai multe zone din Timișoara și din Lugoj

Cum valul de căldură a cuprins deja județul, la Timișoara și la Lugoj se vor fi puse la dispoziția locuitorilor șase puncte de acordare de prim-ajutor.

Astfel că, începând de joi, în Timișoara, devin operaționale patru puncte de acordare a primului-ajutor, care sunt amplasate în următoarele locații:

  1. Oficiul Poștal nr. 1 Timișoara, bv. Revoluției 1989, nr. 2

2. Opera Română Timișoara,

3. Oficiul Poștal nr. 5, ghiseul nr. 1 Timișoara, str.1 Decembrie nr. 90,

4. Piața Iosefin Timișoara

De asemenea, tot atunci se vor deschide și punctele anticaniculă din Lugoj, în Piața Iosif Constantin Dragan nr. 10 și în Piața Agroalimentară. Splaiul Morilor nr. 1.

Cele șase puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și funcționează zilnic, între orele 10:00 – 18:00, în spații climatizate.

Mai mult, la Timișoara, în peste 90 de locuri, respectiv parcuri, bulevarde și piețe publice există fântâni forate. În plus, societatea Aquatim a montat 9 cișmele noi în această primăvară pentru timișoreni și animalele acestora de companie, în Parcul Copiilor, Parcul Civic, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Catedralei și Parcul Adolescenței.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică Timiș precizează că ca aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie.

Pe timpul caniculei, se recomandă adoptarea unor măsuri cu caracter preventiv:

  • Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții;
  • Evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11:00 – 18:00;
  • Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare;
  • Beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu pre reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe;
  • Mâncați fructe și legume sau iaurt;
  • Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr;
  • Nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei;
  • Nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism;
  • Adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.