Skip to main content

Începe seminarul „Evolutia protectiei consumatorilor in vremuri de criza”! Vezi aici programul complet al evenimentului organizat de CCIAT

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiş, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), SCA Piperea și Asociații și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, organizează seminarul „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”.

Protecția consumatorilor în vremuri de criză poate include campanii de conștientizare despre drepturile consumatorilor, sfaturi privind achizițiile inteligente și sigure, precum și informații despre riscurile și precauțiile în contextul specific al crizei respective.

CITEŞTE ŞI: Părinţi dărâmaţi de durere! Copilaşul de 3 ani le-a fost înghiţit de ape

Seminarul are loc mâine, după următorul program:

09:45 – 10:00 Înregistrarea participanților

10:00 – 10:30 Mesaje de bun venit

Florica CHIRIȚĂ – Președinte, CCIA Timiș

Mihai Alin GUBANDRU – Comisar Șef, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest
Gheorghe PIPEREA – Partener Coordonator, SCA Piperea și Asociații

10:30 Ordinul nr. 201/2022 privind furnizarea de informații în comercializarea produselor finite/mâncăturilor funizate de unitățile de restaurație colective (HORECA)

Practici comerciale incorecte, abateri, sancțiuni și măsuri dispuse de Legea nr. 363/2007

Achiziția online – achiziție sigură

Răspunderea pentru produsele defecte

Prezintă CRPC Regiunea Vest:

Dl. GUBANDRU Mihai Alin, Comisar Șef

Dna. CRAINIC Ramona, Comisar Superior

Dna. CODREANU Raluca, Comisar Superior

Publicitatea înșelătoare – Influența afirmațiilor exagerate asupra raporturilor dintre agenții economici și asupra intereselor legitime ale consumatorilor

Prezintă: Av. Roxana Diana Tiutiu, avocat senior SCA „Piperea & Asociații”

Pe cale(a) de dispariție a comerțului tradițional – digitalizarea și implicațiile sale în materia protecției consumatorilor

Prezintă: Av. Alexandru Rățoi, Partener SCA „Piperea & Asociații”

Practicile comerciale incorecte ale băncilor

Prezintă: Dr. Av. Gheorghe Piperea, Partener fondator SCA „Piperea & Asociații”

Cazierul comercial și efectul de disuasiune (descurajare) și de persuasiune (încurajare); Sancțiuni și efecte negative în planul imaginii și al credibilității comercianților

Prezintă: Av. Diana-Maria Procopiescu, SCA „Piperea & Asociații”

13:30 – 14:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

“Pe măsură ce crizele economice afectează consumatorii, guvernele și organizațiile internaționale tind să adopte și/sau să îmbunătățească normele și reglementările specifice pentru a proteja drepturile acestora. De asemenea, în timpul crizelor economice, autoritățile de reglementare și organizațiile de protecție a consumatorilor își pot intensifica eforturile de supraveghere și pentru punerea în aplicare a legilor existente”, transmite CCIAT.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Autobuzul groazei, subiect tabu pentru liberalii din Dumbrăviţa! Liderii PNL din comună închid ochii la matrapazlâcurile primarului USR-ist!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.