Skip to main content

FOTO Stadiul lucrărilor la Pasajul Solventul! Investiția ar trebui să fie gata în a doua parte a anului 2024

Continuă lucrările la viitorul Pasaj Solventul care va face legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării!

În momentul de față se fac intervenții și pe Bogdăneștilor, iar dacă totul va decurge conform planului, substraversarea pe sub cele 10 linii de cale ferată ar trebui să fie gata în a doua parte a anului 2024, anunță autoritățile.

În prezent, pe Bogdăneștilor se lucrează la pereții mulați, care ar urma să fie gata luna aceasta. Totodată, la strada Gării au fost relocate utilitățile și au fost finalizați pereții care configurează traseul viitorului pasaj.

Astfel, s-a trecut la etapa de ancorare a pereților laterali care va fi urmată, în octombrie, de turnarea plăcii de bază pe care se va construi chesonul.

Autoritățile spun că dacă lucrările avansează conform termenelor, în noiembrie va începe construcția propriu-zisă a chesonului, în șantier, iar în primăvară ar putea demara etapa de împingere a tunelului propriu-zis.

Pasajul Solventul este construit în continuarea străzii Bogdăneștilor și va avea 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens. Va avea o lungime de 90 de metri, va trece pe sub 10 linii de cale ferată, va avea linii de tramvai dar și piste de biciclete. Investiția se ridică la 132 de milioane de lei (TVA inclus), din care 43 de milioane de lei prin programul Anghel Saligny, iar restul – de la Primărie.

Totuși, pentru ca viitorul pasaj să fluidizeze traficul pe Inelul IV, e nevoie de un pod nou peste Bega. Acesta va trebui să asigure legătura dintr-o parte în cealaltă a râului, între B-dul Dâmbovița și intrarea în pasaj către strada Gării.

În septembrie 2022, proiectanții prezentau primele randări cu cel mai nou pod din Timișoara. La finalul lucrării, podul ar trebui să includă patru benzi de circulație rutieră, două linii de tramvai, pistă de biciclete pe ambele sensuri (cu lățime de min. 1,5 m, delimitate de carosabil), trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de min. 2 m), zonă verde, 700 de metri de drum nou construit și un pod peste Bega.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.