Skip to main content

FOTO Stadiul lucrărilor la Pasajul Solventul! Investiția ar trebui să fie gata în a doua parte a anului 2024

Continuă lucrările la viitorul Pasaj Solventul care va face legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării!

În momentul de față se fac intervenții și pe Bogdăneștilor, iar dacă totul va decurge conform planului, substraversarea pe sub cele 10 linii de cale ferată ar trebui să fie gata în a doua parte a anului 2024, anunță autoritățile.

În prezent, pe Bogdăneștilor se lucrează la pereții mulați, care ar urma să fie gata luna aceasta. Totodată, la strada Gării au fost relocate utilitățile și au fost finalizați pereții care configurează traseul viitorului pasaj.

Astfel, s-a trecut la etapa de ancorare a pereților laterali care va fi urmată, în octombrie, de turnarea plăcii de bază pe care se va construi chesonul.

Autoritățile spun că dacă lucrările avansează conform termenelor, în noiembrie va începe construcția propriu-zisă a chesonului, în șantier, iar în primăvară ar putea demara etapa de împingere a tunelului propriu-zis.

Pasajul Solventul este construit în continuarea străzii Bogdăneștilor și va avea 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens. Va avea o lungime de 90 de metri, va trece pe sub 10 linii de cale ferată, va avea linii de tramvai dar și piste de biciclete. Investiția se ridică la 132 de milioane de lei (TVA inclus), din care 43 de milioane de lei prin programul Anghel Saligny, iar restul – de la Primărie.

Totuși, pentru ca viitorul pasaj să fluidizeze traficul pe Inelul IV, e nevoie de un pod nou peste Bega. Acesta va trebui să asigure legătura dintr-o parte în cealaltă a râului, între B-dul Dâmbovița și intrarea în pasaj către strada Gării.

În septembrie 2022, proiectanții prezentau primele randări cu cel mai nou pod din Timișoara. La finalul lucrării, podul ar trebui să includă patru benzi de circulație rutieră, două linii de tramvai, pistă de biciclete pe ambele sensuri (cu lățime de min. 1,5 m, delimitate de carosabil), trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de min. 2 m), zonă verde, 700 de metri de drum nou construit și un pod peste Bega.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.