Skip to main content

Experienţă inedită, la Muzeul Banatului! Te plimbi cu trăsura, prin centrul Zalăului, deşi eşti în Timişoara

Muzeul Național al Banatului din Timişoara îţi propune o călătorie de neuitat, în care descoperi istoria, într-o manieră mai puţin obişnuită.

Mai exact, ai parte de un tur virtual 3 D al Castrului roman de la Porolissum sau poţi face o plimbare cu trăsura prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX.

CITEŞTE ŞI: Vaccinarea copiilor de peste 5 ani, în linie dreaptă! Vezi aici ce a decis CNSU, în urmă cu puțin timp

Poţi face asta, doar pe data de 19 noiembrie, când va vaea loc vernisajul expoziţiei de realitate virtuală ”Dacica 3D”.

Evenimentul face parte din programul ”VReau la muzeu” destinat valorificării patrimoniului cultural prin intermediul tehnologiilor moderne.  

Programul ”VReau la muzeu” presupune colaborarea cu mai multe muzee din țară, iar elementul specific este dat de faptul că sunt expuse modelele 3D ale bunurilor culturale aparținând colecțiilor muzeelor participante.

“Prima expoziție din cadrul  programului este consacrată unei teme de actualitate și încearcă să surprindă aspecte definitorii ale civilizației dacice. Realizate de specialiștii Muzeului Național al Banatului, modelele 3D ale artefactelor dacice sunt expuse într-o sală de expoziții, recreată printr-o aplicație de realitate virtuală, oferind o experiență imersivă și interactivă. Astfel, vizitatorul are posibilitatea să intre virtual în această sală unde poate interacționa cu piesele expuse, le poate apropia pentru a vedea anumite detalii decorative sau de realizare, întreaga vizită fiind însoțită de informații aferente tematicii expoziției”, transmite Muzeul Naţional al Banatului.    

CITEŞTE ŞI: Peste 4.000 de noi infectări cu COVID, raportate azi de autorităţi! La ATI sunt 1.681 de pacienţi

Prețul unui bilet este de 5 lei, iar accesul se face pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea anti-COVID19 sau trecerea prin boală, în limita a 50 de locuri.

De asemenea, pe parcursul întregului eveniment este obligatorie purtarea măștii de protecție.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.