Skip to main content

Pubelele, la control! ADID, Retim şi poliţiştii locali vor verifica conţinutul containerelor de gunoi

Gestionarea corectă a deșeurilor menajere reprezintă în continuare o problemă în municipiul Timișoara.

Tocmai de aceea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Poliția Locală Timișoara și Retim Ecologic Service SA trec la o nouă etapă.

Vor controla modul de precolectare a deșeurilor atât reciclabile, cât și reziduale, astfel că vor verifica ce conţin pubelele.

CITEŞTE ŞI: Experienţă inedită, la Muzeul Banatului! Te plimbi cu trăsura, prin centrul Zalăului, deşi eşti în Timişoara

“Această acțiune de verificare se va realiza în permanență și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală. Sancțiunile aplicabile utilizatorilor serviciului care nu asigură precolectarea separată, sunt prevăzute în HCL nr. 371/2007”, explică reprezentanţii ADID Timiş.

Acțiunea vine în completarea tuturor măsurilor de informare realizate de ADID Timiș și Retim (spoturi radio, spoturi tv, articole de presă, publicitate outdoor, sms-uri, postări facebook, newsletter, afișe, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea având scopul de informare asupra modului corect de precolectare.

În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin  aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform.

“Gradul scăzut de implicare al cetățenilor influențează procentul mic de reciclare; prin toate acțiunile desfășurate vizăm conștientizarea importanței realizării procesului de precolectare separată a deșeurilor într-un mod corect, în scopul atingerii țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național, precum și protejarea mediului înconjurător”, mai spun cei de la ADID.

CITEŞTE ŞI: Vaccinarea copiilor de peste 5 ani, în linie dreaptă! Vezi aici ce a decis CNSU, în urmă cu puțin timp

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.