Skip to main content

Vaccinarea copiilor de peste 5 ani, în linie dreaptă! Vezi aici ce a decis CNSU, în urmă cu puțin timp

Autoritățile de la noi pregătesc imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, chiar dacă vaccinarea lor nu a fost aprobată încă, la nivel european.

În acest sens, CNSU a aprobat astăzi, o hotărâre privind extinderea campaniei de vaccinare și pentru acesată categorie de vârstă.

CITEŞTE ŞI: Peste 4.000 de noi infectări cu COVID, raportate azi de autorităţi! La ATI sunt 1.681 de pacienţi

În primul rând, a fost stabilită achiziția de dispozitive preumplute cu adrenalină de uz pediatric, de tipul „EpiPen150Junior”. Aceste pen-uri sunt necesare în cazul copiilor care după vaccinare, pot suferi un șoc anafilactic, ca reacție adversă.

Banii necesari pentru asigurarea acestui stoc de urgență vor fi alocați din bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În primă fază, vor fi cumpărate, 4.000 de astfel de dispozitive medicale preumplute cu adrenalină de uz pediatric.

 CITEŞTE ŞI: Bătaie în trafic! Patru tineri care şi-au împărţit pumni şi picioare au ajuns în Arestul Poliţiei!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.