Skip to main content

Domnia legii sau domnia clanurilor? Mergem înainte cu corectitudine și respect! (P)

Pe 9 iunie, trebuie să apărăm proiectul nostru de modernizare, drumul nostru european și drumul respectului față de lege, timișoreni și patrimoniul orașului. 


Acest proiect a căpătat o nouă urgență odată cu comasarea celor două mari partide. Ne-au spus că e nevoie să se comaseze ca să combată AUR și ne-am trezit cu un candidat la primăria Timișoara, care, de ani de zile, are exact aceeași retorică ca AUR, cu conspirații și grupuri oculte. 

Este vorba despre Nicolae Robu, care a patronat un sistem corupt în primărie timp de 8 ani. 

Administrația condusă de Dominic Fritz a descoperit fraudarea sistematică a concursurilor de angajare, inclusiv numirea ilegală a consilierului său personal ca director pe patrimoniu, trimis în judecată pentru corupție, după ce a vândut contra mită locuri de veci.

Trebuie să recunoaștem că, în trecut, întregi cladiri și terenuri au ajuns în mâinile unor clanuri cu ajutorul notarilor, dar și al angajaților din primărie. Tocmai faptul că nimeni nu a vorbit public despre aceste practici toxice a fost o dovadă a lipsei de voință politică pentru stoparea lor. Administrația condusă de Dominic Fritz a început nu doar să vorbească. A început să recupereze patrimoniul înstrăinat al orașului ajuns, ilegal, pe mâna unor clanuri interlope sau politice. 

Promisiunea noastră este să continuăm ceea ce am făcut în ultimii patru ani – să nu ascundem lucrurile sub preș, să nu facem înțelegeri ascunse și să nu ne lasăm intimidați de presiuni. Dacă Dominic Fritz are informații despre terenuri publice ocupate ilegal, construcții ilegale sau familii amenințate și terorizate să-și vândă proprietățile, este obligația legală și morală a primarului ca lider al comunității să ia măsuri, fără menajamente. 

E foarte clar că abia am început. 

Timișoara trebuie să finalizeze lucrări importante de infrastructură. La începutul anului viitor, administrația Dominic Fritz va finaliza pasajul Solventul și chiar de anul acesta va scoate la licitație extinderea pasajului către podul Solventul. Această dezvoltare va transforma radical întreaga zonă de vest a orașului: Ronaț, Blașcovici și zonele adiacente se vor reconecta la restul orașului. Este esențială și Radiala Vest, care va lega Gara de Nord de viitoarea centură, și închiderea Inelului 2 cu podul de la Isho. Aceste proiecte sunt în pregătire.

În Timișoara, trebuie să continuăm să îmbunătățim calitatea spațiilor publice. Oriunde mergem în oraș, locuitorii își exprimă dorința pentru trotuare reparate, spații verzi întreținute, locuri de joacă pentru copii și zone de parcare. Suntem în urmă cu aceste îmbunătățiri și necesită un program amplu de reparații, mai ales în cartierele de blocuri.

În paralel, pregătim și câteva proiecte majore de regenerare urbană. Avem planuri pentru piața Mocioni, piața Traian, unde vom reabilita peste 5 hectare de spațiu public, pentru piața Victoriei, și desigur pentru zona Dacia. Aici, nu ne limităm doar la reparații, ci vom reface de la zero spațiile verzi, trotuarele, pistele de biciclete și parcările.

Timișoara trebuie să își redobândească ambiția regională. Anul trecut a fost o trezire și o reconfirmare că acest oraș poate să fie un lider nu doar în regiune, nu doar în Banat, ci în întreaga Europă. Trebuie să refacem atât legăturile culturale cât și cele economice cu celelalte orașe din regiune, din țară și de dincolo de frontiere

Mai avem multe de făcut. Trebuie să construim un stadion pe care l-am început deja, o filarmonică și, în sfârșit, un nou spital municipal, pentru care am semnat deja un acord cu Banca Mondială pentru că Timișoara are nevoie de acest spital.

Lucrurile pe care le-a realizat Primăria condusă de Dominic Fritz, în ultimii patru ani, tocmai pentru că a acționat și nu a stat degeaba, au reprezentat o pierdere financiară semnificativă pentru unii din Timișoara care vor să se reconecteze la banii și la patrimoniul orașului. 

Pentru a preveni revenirea acestei coaliții de interese, care se află în spatele lui Nicolae Robu, care a falsificat concursuri în Primărie și a acaparat terenuri în mod ilegitim, este nevoie de noi toți timișorenii care credem în potențialul Timișoarei. Fiecare vot contează. 

Pe 9 iunie votează Dominic Fritz, Primarul Timișoare, poziția 7 pe buletinul de vot, Alianța Timișoara Unită pentru Consiliul Local, poziția 9 pe buletinul de vot, Alin Nica pentru Președinte Consiliul Județean, poziția 5 pe buletinul de vot, Alianța Dreapta Unită pentru Consiliul județean, poziția 8 pe buletinul de vot și Alianța Dreapta Unită pentru Europarlamentare, poziția 6 pe buletinul de vot. 

Comandat de FORŢA DREPTEI FILIALA JUDEŢEANĂ TIMIŞ

Executat de SC VEST IMAGE PRODUCTION SRL

Cod mandatar financiar: 21240063

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.