Skip to main content

Cinci milioane de lei pentru cosmetizarea Aerodromului Cioca! Nica spune că investiția va ajuta la dezvoltarea turismului și a economiei în zonă

Aerogara Aerodromului Cioca va fi reabilitată. Consiliul Județean a semnat contractul în acest sens.

Prin această investiție se urmărește ca obiectivul din Calea Torontalului să fie adus la standardele cele mai înalte necesare desfășurării de activități aeronautice, continuând astfel o tradiție începută încă din anii 1930.

Aerodromul Cioca este un obiectiv strategic pentru județ, dezvoltarea acestuia fiind gândită din două perspective, atât în ceea ce privește asigurarea și dezvoltarea funcției de bază a obiectivului, cât și în privința facilitării evenimentelor din Timișoara.

Proiectul urmărește totodată revitalizarea locației și transformarea sa într-un punct de atracție pentru timișoreni, prin acțiuni recreative conexe.

Pentru a asigura o nouă față aerogării, vor fi realizate lucrări de anvelopare termică, înlocuire a tâmplăriei și refacerea instalațiilor interioare.

„La Cioca vom crea un spațiu multifuncțional care să sprijine dezvoltarea activităților sportive și de agrement, întărind astfel legătura dintre locuitori și patrimoniul aviatic al regiunii. În plus, investiția va contribui la dezvoltarea turismului și a economiei județului”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Cu aceşti bani se va reuși, la final, scăderea consumului anual de energie pentru încălzire cu aproximativ 63%, iar a consumului total de energie primară, cu 59%.

Contractul de execuție are o valoare de 5 milioane lei, iar durata propriu-zisă a lucrărilor este de 12 luni, investiția fiind finanțată prin PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.