Skip to main content

Descoperirea care ar putea bloca lucrările de la Pasarela Gelu! Ce au găsit muncitorii, în timpul săpăturilor?

Se lucrează de zor în zona Gelu-Crizantemelor, unde se reabilitează podul pietonal care leagă cartierul Iosefin de Dâmbovița.

În prima săptămână din iulie a început demolarea actualei pasarele, iar rampele de acces au fost îndepărtate, doar că în timpul săpăturilor, muncitorii au dat peste o serie de ruine care ar putea stârni interesul arheologilor.

CITEŞTE ŞI: Bărbat electrocutat în timpul unor săpături, la Chișoda! Victima nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare

O astfel de situaţie ar duce la întârzierea lucrărilor, care ar trebui finalizate în şase luni.

“Muncitorii au găsit un canal de aducţiune, care datează, cel mai probabil din secolul 18. Am anunţat Direcţia de Cultură, care va decide ce se va întâmpla acolo. Este posibil să avem o procedură de descărcare arheologică, însă sperăm ca asta să nu dureze mult. Primele concluzii arată că ar fi un canal pluvial, care a fost betonat în perioada interbelică”, a declarat pentru Sursa de Vest, viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Şi, chiar dacă acum totul depinde de specialiştii de la Direcţia de Cultură, Laţcău anunţă că proiectul de modernizare a pasarelei nu va fi sistat.

Muncitorii vor lucra în paralel, pe pilonii foraţi, pentru că aceste lucrări nu se suprapun cu o eventuală descărcare arheologică.

“Există posibilitatea ca arheologii să decidă să facă o cercetare mai detaliată, dar sper ca asta să nu dureze mult. Dacă la Cimitirul Otoman, unde a fost un sit complex, am reuşit să ne mişcăm repede, cu siguranţă o vom face şi aici. În plus, şantierul nu va fi oprit. Se va lucra, în paralel, pe pilonii foraţi”, a mai spus Laţcău.

Despre reabilitarea Pasarelei Gelu se vorbeşte din 2019, însă abia în acest an, în luna martie, a fost semnat contractul pentru efectuarea lucrărilor.

Proiectului are o valoare de 12,2 milioane de lei cu TVA inclus, iar lucrările includ şi amenajarea accesului dinspre Splaiul Nicolae Titulescu şi a celui dinspre Splaiul Sofocle.

Constructorul are la dispoziţie 6 luni, începând cu data de 18 aprilie, pentru a preda obiectivul modernizat şi adus la strălucirea de odinoară.

Calea pe pasarelă va fi compusă din zona carosabilă, cu lățimea variabilă între 5,40 m si 8,00 m, urmând să includă trasee pietonale, piste de biciclete, amenajări de iluminat public, scuaruri în partea centrală și spații verzi.

CITEŞTE ŞI: Noi lucrări la reţeaua de apă! Din acest motiv, va fi întreruptă furnizarea, pe mai multe străzi din Timişoara

Se vor planta 14 arbori pitici în ghivece proprii și 40 de frasini.

Pasarela va fi prevăzută cu iluminat public arhitectural și parapete de protecție din oțel zincat. Rampele de acces la pod sunt proiectate astfel încât pe pasarelă să poată circula pietonii, bicicliștii, dar și persoanele cu mobilitate redusă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.